U bevindt zich hier: Home » Blog » #CiEP op de motor

#CiEP op de motor

#CiEP op de motor

Door: Bibian Cosijn, CiEP-coach

Ietwat gespannen zit ik op mijn motor. Het is vijfde dag van onze motorvakantie in Noord-Italië en nu gaat het echt gebeuren: we gaan de Stelviopas beklimmen! 

Deze pas, met zijn 88 U-bochten, was de aanleiding voor ons om veertien dagen een appartement te boeken in het bergdorpje Oga. Het appartementencomplex ligt om de hoek van de Stelvio en de ligging is prachtig. De hoge trotse bergen van de Alpen omringen ons en vanaf ons balkonnetje op 1584 mtr. hoogte genieten we van de steeds veranderende uitzichten.
Nee, natuurlijk veranderen de bergen niet, die staan al eeuwen waar ze staan, maar de lichtval en het wolkenspel op die bergen zorgen voor een continu ander uitzicht.

Het valt mee, ik kan dit!

We nemen de eerste tornante (U-bocht), er staat 40 op het houten bordje waar ook een Edelweiss op is geschilderd. Later ontdek ik dat de berg 40 U-bochten heeft aan Bormio-zijde en 48 aan de kant van Zuid-Tirol. Gedurende de klim ontspan ik mij. De bochten vallen mij behoorlijk mee. Aangezien we al voor het vijfde jaar onze zomertoer in de bergen doorbrengen en gek zijn op de smalle bergpassen waar belijning en vangrail ontbreekt, valt deze pas met zijn mooie asfalt en ruime bochten echt mee. Ik heb me voor niets zenuwachtig gemaakt en dat terwijl manlief me steeds weer verzekerde dat ik die pas echt wel aankon met mijn rijervaring.

Helaas, het gaat mis.

Omdat de berg vlakbij ons appartement is, rijden we tijdens de vakantie de pas nog een aantal keer op weg naar andere routes. De dag dat we een route plannen naar Zuid-Tirol voel ik me niet topfit. We gaan toch rijden en ik merk dat ik in de bochten hard moet werken om ze goed te nemen. Op de Stelviopas gaat het mis. In een binnenbocht tijdens de klim komt er een camper op mijn gedeelte van de weg, ik rem, maar doordat ik al in de bocht zit valt mijn motor om. Twee mannen springen uit hun busje en helpen me de motor (374 kilo) terug op zijn wielen te krijgen. Ik bedank hen voor de hulp en rij verder.

Bij de eerste mogelijkheid zetten we even later de motoren aan de kant. Het is me natuurlijk wel vaker gebeurd dat ik de motor vanuit (bijna) stilstand laat vallen, maar toch raakt het me nog steeds. We analyseren samen wat er gebeurde. Ik concludeer dat ik niet direct een stuurfout maakte, maar wederom een kijkfout. Bij motorrijden is kijken van levensbelang. Je rijdt waarheen je kijkt. Hou je focus daar waar je heen wilt. Hier geldt altijd de wet van de balans.

De weg naar mijn doel

Als we weer verder rijden, moet ik in mezelf lachen. Als CiEP-coach vertel ik mijn deelnemers altijd dat zij zich moeten focussen op waar ze heen willen, niet op de obstakels die hen mogelijk belemmeren bij het bereiken van hun gewenste resultaat. Dit soort belemmeringen komen van anderen of zijn onze eigen gedachtes, gevoelens en gewoontes, die ervoor zorgen dat we ons doel niet bereiken.

In werken is het dus niet anders dan bij motorrijden; dat wat je aandacht geeft, groeit. Geef je aandacht aan je belemmeringen of aan je gewenste resultaat en de stappen die daarvoor nodig zijn? Aan jou de keuze!!!

Wat een waardevol inzicht, op 2670 mtr. hoogte, op de top van de Stelvio.
Bekijk een impressie van mijn vakantie!

Ga terug naar blogoverzicht
Lees blogs van wspadmin

Beoordelingen

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.
Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.
Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.
Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.
Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk ,maar ook in contacten met collega's.
Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.
Casemanager BBZ/WIK

Gemeente Woudenberg

Meer overzicht gekregen en meer regie.
Klantmanager

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.
Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.
PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.
Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.
Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.
Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.
Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.
Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.
Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.
Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.
Beleidsmedewerker Sociaal Domein

De Sint Maartenskliniek

Ik gun al mijn collega's de rust in hun werk en in hun hoofd die het mij gebracht heeft.
Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!
Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!
Webmaster

Meld je aan voor onze nieuwsbrief