U bevindt zich hier: Home » Blog » CiEP Teamwerk

CiEP Teamwerk

CiEP Teamwerk

Sinds 2005 ben ik bij CiEP. Het was liefde op het eerste gezicht. Ik kon en kan me 100% vinden in waar we met zijn allen voor staan en hoe we daar dagelijks invulling aan geven. Dat geeft commitment. En dat was nodig, want zoals bij elk team waar je nieuw in stapt, was er op persoonlijk niveau wel wat te doen. Mijn plek vinden en nemen had hier zelfs een dubbele laag. Je kunt immers anderen pas begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling, als je je eigen schaduwkanten en valkuilen te uit en te na hebt onderzocht. Een voorbeeld: van mijn ouders had ik geleerd hard te werken en mijn overtuiging was dat er geen andere keus was. Eenmaal bij CiEP, werd ik hier steevast op aangesproken en ben ik gaandeweg anders naar mijzelf gaan kijken, zowel in werken als ook daarbuiten. Ik ben er trots op dat ik heb doorgezet, ook als het lastig werd of als ik in de spiegel dingen zag die ik liever niet had willen zien. Het maakt mij krachtig in ons eigen team, en in de begeleiding van deelnemers in hún proces van zelfonderzoek en het transformeren van gedachten, meningen en allerlei overtuigingen.

‘Begin with the end in mind’, is voor trainer/coaches binnen CiEP een krachtig principe voor het plannen en organiseren van ons eigen werk. We zijn gecommitteerd aan onze eigen principes, aan persoonlijke en professionele kwaliteit en aan de resultaten waar we met onze deelnemers op uit zijn. Dat betekent dat als ik mijn afspraken niet zou nakomen, met een ander maar óók die met mijzelf, dat er bijgestuurd wordt. Stel dat ik steeds mijn tijd voor mijzelf of thuis zou weggeven ten bate van werk, dan zou dat op de lange termijn mijn energie, balans en gemoedsrust ondergraven. In-team zijn betekent binnen CiEP zoveel als sámen verantwoordelijk zijn voor een organisatie waarbinnen iedereen duurzaam succesvol en prettig kan werken en samenwerken.

Mensen trainen in het toepassen van CiEP-principes is dan een natuurlijke volgende stap, doordat CiEP eerst en vooral voor mijzelf werkt. Ik ben eigenlijk een enthousiaste gebruiker! En ja, natuurlijk ben ik net als anderen wel eens van mijn pad of is er verlies van energie. Dan kan ik weer schakelen naar wat ik graag wil en daar de acties aan verbinden.

Ook bij klanten wordt er vaak geschakeld van individueel naar teamniveau. Als er gezamenlijke afspraken zijn over bereikbaarheid, overdraagbaarheid, zichtbaarheid, transparantie, er structuur is aangebracht en men een eenduidige werkmethodiek heeft, willen mensen ook op elkaar kunnen rekenen. Dan komen thema’s als aanspreken en aanspreekbaar zijn, vertrouwen, verantwoordelijk zijn en feedback geven aan bod. Betere samenwerking op weg naar andere teamresultaten. Ik vind het altijd een uitdaging om met een groep mensen aan de slag te gaan om de teameffectiviteit te versterken. Het proces van leren en veranderen is veelal spannend voor alle betrokkenen, ook voor mij als begeleider. Het collectieve belang is het plaatje aan de horizon. Crux is dat ieder teamlid zich individueel kan verbinden met bewust gekozen gemeenschappelijke waarden en gewenste resultaten. Dat maakt een enorme hoeveelheid plezier en energie vrij. En daar doe ik het voor!

Ga terug naar blogoverzicht
Lees blogs van Piet Groen

Beoordelingen

RVO

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.
Adviseur

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.
Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.
Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.
Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.
Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.
Casemanager BBZ/WIK

Gemeente Woudenberg

Meer overzicht gekregen en meer regie.
Klantmanager

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.
Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.
PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.
Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.
Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.
Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.
Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.
Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.
Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.
Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.
Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!
Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!
Webmaster

Meld je aan voor onze nieuwsbrief