U bevindt zich hier: Home » Blog » Een organisatie die klinkt als MUZIEK in je oren

Een organisatie die klinkt als MUZIEK in je oren

Een organisatie die klinkt als MUZIEK in je oren

Door Ronald van den Breevaart
(MPS, manager Marketing & Sales)

Begin dit jaar viel een uitnodiging van Impulsus op de deurmat om een workshop bij te wonen in de Stadsgehoorzaal in Leiden. Mijn eerste reactie hierop was: “Leuk, maar wat kan ik ermee?”. Ik heb mij toch maar ingeschreven en ben op 31 maart richting de Stadsgehoorzaal gegaan.

Ik was zeker niet de enige en met circa 150 man verzamelden we ons. Onder het genot van een broodje sprak ik met verschillende bezoekers over CiEP en wat dit betekende binnen hun organisatie.

Mijn eigen ervaring met CiEP loopt al een aantal jaren. Ooit toegepast in een afdeling met product- en accountmanagers, waar de werkdruk als zeer hoog werd ervaren. Aan de buitenkant van een grotere organisatie lopen medewerkers het risico veel druk te ervaren door alle wensen en eisen van de klanten. Hoe bepaal je dan als individuele productmanager waar je prioriteit ligt? Wat is de focus en hoe vertaal ik deze focus naar mijn eigen werksituatie? CiEP heeft een belangrijke rol gespeeld in het integreren van een eenduidige werkwijze en het verlagen van de ervaren werkdruk (een schoon bureau is een schoon hoofd). De effectiviteit en efficiency in de organisatie namen sterk toe.

Maar weer even terug naar de Stadsgehoorzaal in Leiden. Wat moet ik nu met een bijeenkomst over de werkwijze van een orkest?
Achteraf kan Ik u vertellen heel veel!

Tijdens onze binnenkomst was het orkest aan het stemmen. Wat direct opviel was de professionaliteit van deze mensen. Je hoorde de passie! Nadat iedereen zijn plaats had ingenomen, begon het orkest te spelen. Ik ben geen kenner, maar het klonk fantastisch. Ik was dan ook verbaasd om van de dirigent te horen dat dit de eerste maal was dat dit gelegenheidsorkest samen speelde. De verklaring was eenvoudig, maar doeltreffend. Iedereen in het orkest kent de doelstelling van de middag, namelijk een muziekstuk ten gehore brengen. Iedereen van het orkest heeft zich goed voorbereid en heeft dezelfde focus: mooie muziek maken. Vertaal dit eens naar je eigen organisatie: hebben wij de juiste professionals en weten ze wat er van hen wordt verwacht, zodat zij zich kunnen voorbereiden en de goede dingen kunnen doen?

De volgende vraag is wat dan de rol van de dirigent is? Of zoals hij het zelf omschreef “de man die moeilijke gebaren staat te maken en op een verhoging staat”. Zijn taak is het aangeven van het tempo en zorgen dat de verschillende afdelingen (violen, blazers, percussie et cetera) in de juiste verhouding hun muziek laten klinken en samenwerken in plaats van proberen de anderen te overstemmen. Hij hoeft ze niet te leren hoe ze een instrument moeten spelen. Dat was na de eerste klanken wel duidelijk.

Wat gebeurt er nu als bijvoorbeeld de blazerssectie een toontje lager speelt (letterlijk uitgevoerd). De resultaten zijn opvallend: de muziek klinkt totaal niet meer. Een qua omvang kleine afdeling ( 4 muzikanten) zorgt ervoor dat het hele orkest slecht presteert. Hierin speelt de dirigent een cruciale rol; hij zorgt dat iedereen weet wat verwacht wordt en houdt alle spelers hieraan. Boeiend om dit te vertalen naar hoe werkt dit in onze organisatie. Iedere medewerker, elke afdeling is belangrijk voor het goed presteren van het bedrijf. En vindt iedereen dat ene project even belangrijk en hebben wij dezelfde focus?

Wat vindt een orkest (organisatie) nu van een dirigent en hoe beïnvloedt dit de resultaten? Ook dit werd door de dirigent en het orkest gedemonstreerd. De dirigent geeft zeer geëmotioneerd aan wat hij verwacht van het orkest. Bij navraag aan een van de violisten is haar commentaar: “meneer de dirigent, wat is er aan de hand?”. Vervolgens speelt het orkest weer een stuk, waarbij het enthousiasme van de dirigent groteske vormen aanneemt. Het commentaar van dezelfde violiste is duidelijk: “meneer de leider, wees duidelijk, vertel ons wat je wilt, dit werkt niet”. Een belangrijke les voor iedere leidinggevende.

Wat ik ook een opvallend en interessant voorbeeld vond, is wat er met het orkest gebeurt als de dirigent niets doet. De informele leider wordt door het orkest aangekeken, de leider zet de muziek in en volgt. Het stuk wordt opgevoerd en het klinkt best goed. Is de rol van de dirigent dus maar beperkt? Daarna begint het orkest onder leiding van de dirigent hetzelfde stuk nogmaals te spelen, de muziek klinkt intenser en beter. Wat is dan de rol van de dirigent? Wederom het afstemmen tussen de afdelingen en het samensmelten van alle instrumenten tot een muziekstuk.

Kortom, een orkest (een groep zeer toegewijde professionele muzikanten) maken niet zomaar prachtige muziek. Maar door de focus, het leiden door de dirigent, het onderling afstemmen (luisteren naar elkaar) tussen de secties en het aangeven van de juiste route, klinkt het fantastisch.

Voor mij was dit een geweldige middag, waarin zeer duidelijk werd dat het maken van muziek zeer veel overeenkomsten heeft met het laten werken van een organisatie.

Ga terug naar blogoverzicht
Lees blogs van Dirk Bader

Beoordelingen

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.
Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.
Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.
Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.
Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.
Casemanager BBZ/WIK

Gemeente Woudenberg

Meer overzicht gekregen en meer regie.
Klantmanager

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.
Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.
PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.
Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.
Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.
Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.
Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.
Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.
Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.
Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.
Beleidsmedewerker Sociaal Domein

De Sint Maartenskliniek

Ik gun al mijn collega's de rust in hun werk en in hun hoofd die het mij gebracht heeft.
Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!
Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!
Webmaster

Meld je aan voor onze nieuwsbrief