U bevindt zich hier: Home » Blog » ‘CiEP is een cadeautje’

‘CiEP is een cadeautje’

‘CiEP is een cadeautje’

door Carmen Nolten-Laan

(secretaresse Gemeente Heerhugowaard) Voordat ik naar de training ging, vond ik dat ik op het werk al redelijk ‘CiEP was. Clean desk, netjes referentiearchief… Alleen het telkens moeten prioriteren van mijn werkvoorraad en mijn lijstjes en losse briefjes vond ik niet handig werken. Ik hoopte daar een oplossing voor te krijgen/vinden. Ook thuis had ik allerlei boekjes, blaadjes en Word-bestanden met ideeën, taken, wensen, klussen, etc.

Het juiste moment

De CiEP-cursus kwam op het juiste moment in mijn leven, alhoewel ik denk dat het voor iedereen die werkt, altijd op het juiste moment komt. Door een samenloop van omstandigheden was ik mijn kijk op mijn functioneren op het werk en in mijn privéleven aan het herzien. Wat meespeelde was: – Midlife-opleving. Oeps, ik ben bijna 40. Wat wil ik eigenlijk? Hoe wil ik later herinnerd worden? – Gekregen van een collega: het boekje Omdenken van Berthold Gunster; – Ongeneeslijke ziekte van vriendin; – Organisatie Kerstborrel 2010 voor de gemeente en daarvoor allerlei wijsheden en levensmotto’s lezen.

Alles op zijn plaats

Door de CiEP-cursus viel (van) ‘alles’ op zijn plaats. De toepassing van het programma schept rust, duidelijkheid en overzicht. Tijdens de cursus werd gezegd dat CiEP een cadeautje is en dat vind ik ook. Omdat nú het moment is, vind ik het ook nú het moment om de CiEP-principes niet alleen te gebruiken op het werk, maar ook in mijn privésituatie. Bijvoorbeeld de dingen die ik het minst leuk vind, het eerst doen. Ik heb een blog gemaakt en daar al mijn geeltjes, notities, gedichten en gedachten in neergezet. Dit is de startpagina van mijn computer. Verder ben ik bezig om bij alles in huis te bedenken: Ga ik er (ooit) iets mee doen of niet? Wat is de vaste plek hiervoor? Als ik er iets mee moet/wil doen, zet ik het in de takenlijst op mijn blog. Mijn huis is niet in een keer netjes, maar het begin is er. Een collega zei dat je voor CiEP wel consequent moet zijn. Dat is ook zo, maar je mag het gerust wel eens ‘verkeerd’ doen, als je het daarna maar weer oppakt. Want.. je bent ook nog gewoon ‘mens’.

Ga terug naar blogoverzicht
Lees blogs van wspadmin

Beoordelingen

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en...
Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van...
Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten...
Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.
Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen...
Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft...
Casemanager BBZ/WIK

Gemeente Woudenberg

Meer overzicht gekregen en meer regie.
Klantmanager

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.
Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.
PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.
Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.
Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.
Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten...
Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het...
Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en...
Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij...
Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik...
Beleidsmedewerker Sociaal Domein

De Sint Maartenskliniek

Ik gun al mijn collega’s de rust in hun werk en in hun hoofd die...
Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP...
Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de ‘chaos mens’!
Webmaster
Bekijk meer beoordelingen »

Meld je aan voor onze nieuwsbrief