U bevindt zich hier: Home » Nieuws » 25 jaar verandering die doorwerkt

25 jaar verandering die doorwerkt

25 jaar verandering die doorwerkt

Hoe werkten mensen in 1992 zonder e-mail, SMS of e-mail op hun mobiele telefoon? Zonder de informatie vanuit websites of alle andere online-mogelijkheden? Je moet er even voor gaan zitten om het je voor te stellen. Maar een feit is dát ze werkten. De ene mens was blij met de moderne techniek: “Bellen is geen probleem. Ik heb zo’n kleine GSM, die heb ik altijd bij me.” De ander kon maar niet wennen aan wat de techniek mogelijk maakte: “Druk? Praat me er niet van, we krijgen wel 9 faxen per week!” Stress bestond ook toen. Hetgeen Gery Groen kan bevestigen. Met flink hard werken was zij ervaringsdeskundige geworden in het hebben van een burn-out.

Trainingen in effectief werken

Ze besloot haar persoonlijke ervaringen in combinatie met haar expertise op het gebied van kwaliteitsmanagement en leiderschap te gebruiken bij het opzetten en verzorgen van trainingen in effectief werken. Effectief niet alleen in de zin dat het werk efficiënt gedaan wordt, maar vooral ook dat de werker een gezonde balans aanhoudt in de verhouding werk-privé-zelf. Die combinatie van begrippen klinkt nu heel bekend. In 1992 moest men er nog aan wennen. “Toen onderkenden we het belang nog niet, maar nu weten we hoe relevant het is”, zegt Gery Groen. “Vandaag de dag onderschrijft iedereen het belang van die balans, maar we weten ook dat het aantal mensen met burn-out over de jaren juist is toegenomen.”

Nieuw: coaching op de werkplek

Vanaf het begin heeft zij aan de trainingen een dimensie toegevoegd, die een groot verschil ging maken: begeleiding en coaching op de individuele werkplek. In een tijd waarin veel mensen bij het begrip coach vooral dachten aan Guus Hiddink, gold dit als een innoverende stap. Een coach op de eigen werkplek maakt het onder meer makkelijker om een realiteit te zien, die mensen vaak onbewust willen ontwijken. Een coach heeft al praktisch kijkend snel in de gaten welke onwenselijke werkgewoonten iemand hinderen. En een coach begint dan niet over wat iemand allemaal fout doet, maar over hoe iemand het eigenlijk liever wil hebben. Geen goed/fout-verhaal, maar de vraag: werkt het of werkt het niet?

Missie geslaagd?

Al met al heeft CiEP duizenden en duizenden mensen in een kantooromgeving laten zien, dat ze een keuze hebben tussen automatische werkgewoonten en bewust gekozen werkgewoonten. Oftewel bezig zijn op de automatische piloot en de resultaten daarvan op de koop toe nemen, dan wel gericht werken aan resultaten die blij maken. Velen is het persoonlijk gelukt om gesteund door CiEP de regie te verwerven over hun inzet op het werk en privé. Is CiEP hiermee in haar missie geslaagd? Gery Groen: “Voor een heel groot deel wel. We hebben voor heel veel mensen verschil gemaakt. Tegelijkertijd hebben we nog de uitdaging om CiEP als een op waardengedreven sturingsmethodiek van invloed te laten zijn op de cultuur van organisaties.”

Cultuurmanagement

CiEP is er op gemaakt om ook organisatiebreed zichtbaar te maken welk gedrag er is, waar dat in resulteert en in welke mate dat bijdraagt aan de doelen van de organisatie. De bereidheid binnen organisaties om niet alleen individuele werkgewoonten onderwerp van gesprek te laten zijn, maar ook collectieve werkgewoonten ter discussie te stellen, blijft achter bij de noodzaak om het werkelijk te doen. Het is niet moeilijk om te bedenken dat organisaties die zichzelf structureel een spiegel voorhouden, betere werkgevers zijn én bovengemiddelde resultaten behalen.

“Mijn droom is, dat in elke organisatie de functie van cultuurmanagement belegd gaat worden op directieniveau. Dat er in de sturing van de organisatie evenveel belang wordt toegekend aan zichtbaar en voelbaar resultaat als aan meetbaar resultaat. En dat CiEP op directie- en managementniveau omarmd wordt als drager voor een op waarden gebaseerde cultuur waar mensen blij van worden en organisaties bij gedijen.”

Meer lezen over alle trainingen van CiEP? Klik hier voor het overzicht.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

 
Ga terug naar nieuwsoverzicht

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok