U bevindt zich hier: Home » Nieuws » AFGEL-Y-D: jongeren en tijdverlies op het werk

AFGEL-Y-D: jongeren en tijdverlies op het werk

AFGEL-Y-D: jongeren en tijdverlies op het werk

CiEP Training en Coaching voerde in samenwerking met Universiteit Leiden een onderzoek uit omtrent werkgewoontes en coachingsvoorkeuren van jongeren. Studenten en werkenden van de leeftijdscategorie 21-36 jaar, ook wel ‘Generatie Y’ genoemd, participeerden in dit onderzoek. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat coaching/training voor deze leeftijdsgroep zeer relevant en waardevol is.

Onderzoek

Deze groep jongeren blijkt voornamelijk last te hebben van afleiding, een tekort aan tijd, werkdruk en het niet-houden aan de planning. Dit soort problemen hebben vooral te maken met een gebrek aan focus op de eigen werkzaamheden. Niet alleen het eigen onderzoek van CiEP maar ook een onderzoek uit Engeland toonden aan dat jongeren regelmatig last hebben van snel afgeleid zijn.

43 vs 28

Er kwam naar voren dat medewerkers in de leeftijdsgroep van 18-25 jaar relatief veel tijd besteden aan niet werkgerelateerde bezigheden zoals roken, social media en kletsen met collega’s. Telt men alle uren bij elkaar op, dan verspilt een jongere gemiddeld zo’n 43 dagen per jaar aan niet-werk gerelateerde bezigheden. Voor de gehele populatie medewerkers (18-65 jaar) bedraagt dit gemiddelde 28 verspilde dagen per jaar.

Voor een link naar de uitgebreidere infographic van dit onderzoek klik hier.     

Structuur

Jongeren ervaren dus veel stoorzenders op het werk. Meer nog dan voorgaande generaties heeft Generatie Y op de werkvloer een structuur nodig, die helpt de focus op het werk gericht te houden. Er is veel voor te zeggen om de coaching/training, niet te beperken tot het aspect focus. Immers, jongere werknemers blijken ook stress en energieverlies te ondervinden. Er zijn trainingen die een geïntegreerd antwoord hebben op deze problemen.

Persoonlijke groei

Het goede nieuws is dat jongeren de problemen niet ontkennen en open staan voor het volgen van coaching/training. De deelnemers aan het onderzoek van CiEP gaven aan een voorkeur te hebben voor face-to-face coaching/training door een professionele coach. Het liefst training gericht op persoonlijke groei. En wat betreft het trainingsritme: herhaaldelijk, onder normale werktijden, 1 tot 2 uur per sessie. ­Hier kunt u zich een oordeel vormen over de mate waarin CiEP Basis in deze behoefte van de komende generatie werkers kan voorzien.

Ga terug naar nieuwsoverzicht

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok