U bevindt zich hier: Home » Nieuws » Geluk is een werkwoord

Geluk is een werkwoord

Geluk is een werkwoord

TRAINEN VAN GELUKSCOMPETENTIES: DE GEWOONSTE ZAAK VAN DE WERELD

De populariteit van de eindejaarstrekking in de Staatsloterij bevestigt dat veel mensen geluk zien als iets wat je overkomt. Vergelijk dat met de gedachte dat het ervaren van geluk iets is waarop je praktisch kan trainen. Die is lang niet zo gangbaar. Toch is de kans verrassend groot dat je meer geluk gaat ervaren door het trainen van je geluksvaardigheden. Veel groter dan de kans op dat stortbad van euro’s, waarmee zogenaamd alle zorgen en ongenoegens van je worden afgespoeld om voorgoed te verdwijnen. Dus waarom aarzelen zoveel mensen met het actief versterken van hun vermogen om geluk te ervaren? Voor je het weet heb je de inleg terugverdiend! Of niet soms?

Wennen aan het idee

Inderdaad is training en coaching in het ervaren van werkgeluk een investering die zich snel terugverdient. Zelfs met een bonus: degenen die er zelf nog niets mee deden, profiteren toch al mee. Immers, iemand die beter wordt in het ervaren van geluk, haalt dit niet weg bij zijn omgeving maar straalt juist die verbetering uit. Kortom, voor ontwikkeling van gelukscompetenties is alles te zeggen. Maar wie eraan begint heeft wel het een en ander te overwinnen. Zo moeten veel mensen eerst wennen aan het hele idee, dat het ervaren van geluk een vermogen is. Iets wat je kan vergroten door bewustwording in combinatie met training en coaching. En eenmaal aan die gedachte gewend, is er soms de angst om “het trainingsdoel” niet te halen.

Praktische stappen

Daarbij is geluk zo’n magisch en verheven begrip. Wie ziet hoe praktisch en klein bepaalde ontwikkelstappen kunnen zijn, kan begrijpelijkerwijs betwijfelen of ze het beloofde effect hebben. “Als ik deze dingen en dingetjes doe, dan zou mijn werkgeluk toenemen?…” Bij het bewust versterken van de gelukscompetenties is een coach dan ook niet overbodig. Het maakt nogal uit of je alles moet geloven enkel vanuit een boek of dat iemand ook persoonlijk overbrengt, wat mensen die de training eerder volgden daarmee hebben bereikt. Verder helpt het als anderen in de werkomgeving dit proces ook doormaken. Waarmee dan ook de aarzeling in beeld komt, die de leiding van een team of organisatie kan hebben. “Wat gebeurt er hier, als ik ervoor ga staan dat geluk op het werk een cruciale randvoorwaarde is om zowel persoonlijk als zakelijk te bereiken wat we écht graag willen en belangrijk vinden?”

Geluk rendeert

Ook dat is een vraag waarvan een ervaren coach de reikwijdte en complicaties begrijpt. Het is nog niet zover dat geluk op het werk net zo’n gewoon thema is als efficiency, kostenbesparing of klantgerichtheid. En dat terwijl gelukservaring wel alles te maken heeft met economisch relevant rendement. De cijfers liegen er niet om: het ziekteverzuim daalt met 37%, de productiviteit stijgt met 21%, het personeelsverloop daalt met 45% en hoe zullen medewerkers die op het werk meer geluk ervaren omgaan met de relaties van buiten het bedrijf? Wie durft, maakt in 2018 geluk de gewoonste zaak van de wereld.

Wil je ook in jouw organisatie werken aan meer geluk? Neem dan contact op met Gery Groen: 071-301 28 41 of vul het contactformulier in.

Klik hier voor het overzicht van alle trainingen.

Ga terug naar nieuwsoverzicht

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok