U bevindt zich hier: Home » Nieuws » Resultaten Leermeter

Resultaten Leermeter

Resultaten Leermeter

Leren en ontwikkelen zal er vanaf nu heel anders uit zien. Maar hoe? Wij vroegen het aan lezers en volgers en kregen deze antwoorden:

Op de vraag Op welk gebied heb je leerwensen? worden ‘Mijn effectiviteit in werken verbeteren’ en ‘Mijn softskills verbeteren’ het meest genoemd. Op de derde plaats staat ‘Mijn leiderschapsvaardigheden versterken’.

Specifieke interesse hebben de respondenten opvallend veel in Effectief Communiceren. Andere interesses zijn Assertiviteit, Strategisch denken, Timemanagement, Nee Zeggen, Resultaatgericht werken, Coachen van anderen, Invloed vergroten, Vitaliteit vergroten en Regie nemen.

Wat mensen aangeven belangrijk vinden is dat er een mix van theorie en vaardigheden is en dat er persoonlijke coaching op de eigen ontwikkeling is. Bovendien is het fijn om zelf regie te hebben over wanneer er geleerd kan worden (startdata en lestijden). Maar ook het oefenen van nieuwe vaardigheden en zelf bepalen of er klassikaal, online of in zelfstudie wordt geleerd scoren hoog.

De leervormen die de voorkeur hebben zijn een mix van klassikaal leren en persoonlijke coaching en van een online groep en (online) persoonlijke coaching. Hier werd aan toegevoegd dat flexibiliteit en afwisseling van vormen gewenst is.

Wat er daarnaast nog belangrijk wordt gevonden is een certificaat voor Werken volgens CiEP of het toekennen van PE-punten voor beroepen waar dat van belang is.

Conclusie
Over het geheel genomen zien we een duidelijke tendens naar online leren, waarbij mengvormen van online leren en persoonlijke coaching het meest gewenst zijn. Onze visie op leren sluit daar helemaal op aan. Nieuwe vaardigheden leer je door je bewust te worden van je gedrag, door nieuw gedrag te leren en te oefenen en door een-op-een coaching op persoonlijke behoeften en blinde vlekken.

Met vernieuwde e-CiEP programma kun je je effectiviteit in werken én je softskills verbeteren. Je kunt de opdrachten en oefeningen een extra boost geven met groepssessies en met persoonlijke coaching.

e-CiEP bestaat uit drie afzonderlijk te doorlopen onderdelen:

  • In ‘Verdiep je zelfinzicht’ vergroot je je zelfkennis en leer je meer grip op je gewoontes, je gedrag en je gedachten te krijgen.
  • In ‘Verstevig je grip op je werk’ krijg je de praktische handvatten aangereikt om je (online) werkzaamheden effectiever in te richten.
  • In ‘Vergroot je invloed op anderen’ leer je hoe je je invloed kunt vergroten en ga je aan de slag met communicatie en andere manieren om inspirerende resultaten te behalen.

Wil je meer informatie over e-CiEP voor jezelf, je team of de organisatie waar je werkt? Lees meer op CiEP via e-learning of neem contact op met Gery Groen via 071-301 2841.

Ga terug naar nieuwsoverzicht

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok