U bevindt zich hier: Home » Nieuws » Stilstaan bij wat snelheid doet

Stilstaan bij wat snelheid doet

Stilstaan bij wat snelheid doet

Lean, Agile, Scrum

Langzamer zijn, zo hebben we geleerd, zit in de hoek van verliezen. Daarom kunnen mensen emotioneel reageren wanneer ze even niet de snelste zijn. Ga maar eens op de Mont Ventoux met een elektrische fiets vrolijk fluitend wat wielrenners passeren. Dan zal je zeker wat horen! Mensen nemen snelheid serieus. Ook organisaties zijn begrijpelijkerwijs altijd bezig met het streven om iets sneller gedaan te krijgen. Anders gezegd, zo weinig mogelijk tijd (en energie) zien te besteden aan het realiseren van de gewenste resultaten. Dit probeert men onder andere te bereiken door het hanteren van procesprincipes onder de vlag van Lean of van Agile, al of niet ingevuld met een managementmethode als Scrum. Waar dit soort principes/methodes zijn ingevoerd, zie je vaak dat een gewenst resultaat sneller bereikt wordt. Helaas zien we tegelijkertijd ook een toename van ongewenste resultaten. Medewerkers die chronisch overbelast zijn. En collega’s die worden buitengesloten wegens het niet kunnen meekomen in het team.

Vangrail, rotonde, verkeersdrempel                              

Deze ongewenste resultaten zijn geen reden om op te houden met Lean/Agile en Scrum. We hebben immers ook niet de auto’s afschaft, vanwege de verkeersongelukken. Maar in de loop van de tijd zijn er wel vangrails aangelegd, plus rotondes en verkeersdrempels. Zoiets zal ook nodig zijn als een organisatie medewerkers en teams aan wil zetten tot een steeds hoger tempo. Er is een feitelijke begrenzing aan wat iemand kan hebben. En gedwongen worden tot afhaken ráákt een persoon; meestal harder dan de organisatie zich wil realiseren.

Daar kun je mee thuiskomen

Een organisatie die de volle inzet vraagt van zijn mensen, staat voor de vraag of zij mensen ook accepteert in hun volledigheid. Dat betekent niet alleen oog hebben voor de mate waarin de organisatiedoelstellingen worden gerealiseerd, maar ook voor de consequenties van snelheid voor het individuele en collegiale welbevinden. Wat is een tempo waarmee een teamlid kan thuiskomen; waarmee hij of zij weer fris naar het werk kan? Het gaat niet om resultaat na 3 weken, maar gedurende een heel werkzaam leven. Juist als je ergens wilt komen, moet je stilstaan bij wat snelheid kan doen met mensen.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Klik hier voor het overzicht van alle trainingen.

Ga terug naar nieuwsoverzicht

Beoordelingen

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok