U bevindt zich hier: Home » Persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit

Persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit

Werken ziet er vandaag anders uit dan jaren geleden. Veel gebeurt online, via social media, we nemen deel in netwerken, gebruiken verschillende systemen, ontvangen wekelijks honderden mails en een overload aan informatie. Mogelijk werk je in een zelfsturend team, of werk je in verschillende teams aan verschillende projecten. Hoe voorkom je dat je in de veelheid van zaken het overzicht verliest of de regie kwijtraakt? Hoe houd je de werkdruk hanteerbaar? En hoe zorg je voor ruimte voor groei en ontwikkeling?

Wil je zorgen dat je niet geleefd wordt door je werk en dat de balans werk-privé in orde komt of blijft, dan is het zaak het roer in eigen hand te nemen. Versterk de vaardigheden die je nodig hebt om soepel te werken en samen te werken.

 

 

CiEP en Management Drives:
kijk op jezelf, kracht vanuit je drijfveren

Download infographic
Managementdrives

 

 

Begin bij het begin

Om elke dag energiek, voldaan en opgeruimd naar huis en naar het werk te kunnen gaan, is het van belang dat je éérst de basis op orde brengt. Dit vraagt om een werksysteem, waarmee je zowel fysiek, digitaal als mentaal orde kunt scheppen. Immers, ruimte om je heen, is ruimte in je hoofd. Als je helder hebt wat er aan onderhanden werk is, wat je verantwoordelijkheden zijn en op welke resultaten je stuurt, kun je aan de slag met plannen, prioriteiten stellen, keuzes maken, bewust ja en nee zeggen en verantwoordelijkheden (terug)leggen waar ze horen.

Whitepaper: Overzicht en focus

overzicht en focus

    Download onze whitepaper

 

Persoonlijk leiderschap verbeteren? 

Volg dan één van onze trainingen.

Sturen op jezelf

Jezelf effectief managen betekent om te beginnen dat je met een kritische blik kijkt naar hoe je gewoonlijk te werk gaat. Als je bedenkt dat gedachten en gedrag voor 90-95% automatisch zijn, dan loont het om ze onder de loep te nemen en ze tegen de lat van effectiviteit te leggen. Een Management Drives Profiel laat zien hoe je bij voorkeur te werk gaat, waar je valkuilen liggen en waar je energie van krijgt.

Nieuwe routine

Stel dat je de gewoonte hebt om elke dag te beginnen met je mail, om vervolgens aan de grotere klussen niet meer toe te komen. Mogelijk denk je dat je hiermee de minste achterstand oploopt. Een effectievere strategie zou zijn om te starten met wat het meest belangrijk is, dat af te ronden en daarna pas naar je mail te kijken.

 

Principes voorop

Persoonlijk leiderschap betekent dat jij je laat leiden. Door de grondregels en werkprincipes voor bewust en effectief werken steeds weer toe te passen, ontstaat er ruimte voor stressvrij en productief werken. Met Doe Het Nu! stuur je op automatisch gedrag, met Plan Het Nu! op een proactieve haalbare planning en met Zeg Het Nu! leer je effectief communiceren. Deze principes zijn de rode draad in onze CiEP programma’s. Je leert ermee werken, zodat werken (weer) wérkt.

 

 
 
 

Beoordelingen

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster

Meld je aan voor onze nieuwsbrief