Keynote Generatie Z

Generatie Z (geboren tussen 1995 en 2012) is nu aan het opgroeien en de oudste leden beginnen zo langzamerhand aan hun werkzame leven. Sommige als stagiaire, anderen als starter. Jos Ahlers bespreekt in deze presentatie (Keynote) de opkomst van deze onstuitbare netwerkgeneratie. Op basis van uitgebreid onderzoek waagt hij zich aan voorspellingen over het gedrag van deze jonge digitale generatie. Een generatie die altijd en overal online is. Voor wie sociale media geen ontdekking zijn, maar noodzaak.

Resultaten

Dit is wat de presentatie Generatie Z je oplevert!

Jos Ahlers geeft met ‘Generatie Z’ frisse inzichten in een generatie die snel aan invloed wint. Na afloop is duidelijk geworden waar de kansen en uitdagingen liggen die specifiek zijn voor het vinden en binden van deze aanstormende netwerkers. De presentatie nodigt uit de eigen organisatie en werkprocessen vanuit het perspectief van Generatie Z te bekijken. Onbegrip maakt plaats voor inzicht in elkaars leefwereld. En wederzijds begrip is de eerste stap naar betere samenwerking.

Inhoud

In een entertainende en interactieve presentatie neemt Jos Ahlers u mee door de wereld van Generatie Z. 

Generatie Z, wie zijn ze? Wat verwachten ze van de wereld? Hoe kijken ze naar bedrijven, verenigingen, vakbonden, politieke partijen, overheid en scholen? Welke eisen gaan ze stellen aan hun werkgevers? Hoe gaan ze om met autoriteit en hiërarchie? Hoe verhouden ze zich tot vorige generaties (Babyboomers, X en Y)? Tegen welke barrières lopen ze op en wat kunnen we -op de werkvloer- van ze leren? En waarom is het zo moeilijk ze te vinden en te binden? Dit verhaal is een ‘wake-up call’ voor iedereen die wil werken aan een gezonde en productieve generatiemix.

Verloop

De duur van de presentatie wordt in overleg bepaald. De gemiddelde duur is circa 2 uur.

Investering

Investering

De prijs voor een groep bedraagt € 2.750,- excl. BTW en reiskosten. Deze prijs geldt voor elke groepsgrootte.

Over de spreker

Jos Ahlers

Dr. Jos Ahlers (1963) begon zijn carrière aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn promotie tot doctor in de Psychologie maakte hij de overstap naar het bedrijfsleven. In zijn loopbaan als strateeg adviseerde hij talloze bedrijven en instellingen op het gebied van positionering en communicatie. Sinds 2009 houdt hij zich bezig met generaties. Daarnaast ontwikkelt hij met zijn bedrijf TheLabs zogenaamde ‘Collaborative Communities’. Ook geeft hij keynotes in binnen- en buitenland.

Aanvragen Ga terug naar trainingen

Daarom CiEP

Er zijn diverse factoren, waardoor je met de CiEP Methodiek goede resultaten behaalt.

Een CiEP-coachingsprogramma:

  • vindt meestal daar plaats waar het individu en het werk zijn
  • is gebaseerd op universele en functionele waarden
  • verbindt persoonlijke waarden met professionele waarden
  • is praktisch, actief en resultaatgericht
  • zorgt voor verbinding tussen denken–voelen–doen
  • wordt begeleid door gespecialiseerde coaches
  • is concreet, toetsbaar en niet vrijblijvend
  • leidt tot meetbaar, zichtbaar en voelbaar resultaat
  • biedt mogelijkheden tot borging