U bevindt zich hier: Home » HR Van tijdsdruk naar tijdwinst

Regie over je werktijd

Tijdsdruk is een cruciale factor in bijna elk vraagstuk van HR. Tijdsdruk zorgt voor werkdruk, voor veelvuldiger en langer verzuim en minder bevlogenheid en werkgeluk. Er wordt harder en langer gewerkt en toch is er een daling van de productiviteit. Steeds meer medewerkers hebben burn-outverschijnselen. Alle inspanningen om duurzame inzetbaarheid te stimuleren ten spijt, het tij lijkt maar niet te kunnen worden gekeerd. Bewust kiezen. Anders organiseren. Meer reflecteren. Beter plannen. Open communiceren. Voor persoonlijke effectivi-’tijd’ zijn specifieke competenties en vaardigheden nodig. Deze whitepaper biedt praktische handvatten om medewerkers te stimuleren om anders te gaan werken en ‘wakkerder’ om te gaan met tijd.

Balans inspanning en ontspanning

Het belangrijkste gevaar als je tijdsdruk ervaart, is dat je inboet op rust en ontspanning. Daarmee wordt er een negatieve spiraal in werking gezet. Je werk hard, neemt te weinig hersteltijd, je brein werkt minder optimaal en je gaat meer switchtasken en multitasken. Hiermee zorg je zelf voor de overbelasting die voelbaar wordt als stress of werkdruk. Al vind je je werk nog zo leuk, door steeds door te werken blijft je lichaam in de actieve stand staan en krijgt het onvoldoende gelegenheid om te herstellen. 

Praktische handvatten

Tijdsdruk kan leiden tot ziekteverzuim en burn-out. Zijn de cijfers binnen jouw organisatie stijgende, dan is het hoog tijd om er iets aan te doen. Dat kan door de competenties zelfsturing en persoonlijk leiderschap te ontwikkelen en te sturen op blijvende gedragsverandering. Effectief en stressvrij werken liggen immers binnen ieders handbereik. Als mensen maar weten waar ze energie van krijgen en wat ze  – heel praktisch –  anders zouden kunnen doen.

Van tijdsdruk naar tijdwinst

Tijd is waardevol. Waar besteed je ‘m aan? Overvloedige werk- en informatiestromen, aanhoudende verwachtingen en toenemende druk van boven- en buitenaf maken dat zelfsturing belangrijker is dan ooit om werkdruk te verminderen. Download de whitepaper Van Tijdsdruk naar Tijdwinst en lees wat medewerkers zélf kunnen doen om meer energie en balans te krijgen!

whitepaper tijdwinst HR

 

Werkdrukmeter

De werkdrukmeter bestaat uit vragen om inzicht te krijgen in hoe je je werk beleeft, zodat er zicht ontstaat op de mate van werkdruk, eventuele klachten en de manier waarop je stress hanteert.

 

Naar de werkdrukmeter   

 
 

Management Drives

Wil je goed zicht op gedrag waarin je kunt doorschieten, dan zou je daarvoor een Management Drives profiel kunnen inzetten. Kennis hebben van wat je motiveert en wat je valkuilen en verwerpingen zijn, helpt je om je effectiviteit te vergroten, prettiger samen te werken, je energie op peil te houden, keuzes te maken, prioriteiten stellen en te werken aan de dingen die belangrijk voor je zijn.

 

Empowerment

Resultaatafspraken zonder sturing op het ‘hoe’, autonomie, waardering, vernieuwing, vrijheid, ontwikkeling, innovatie….Allemaal onlosmakelijk onderdeel van empowerment. Maar hoe zorg je daar nu voor? Dat begint bij het ter beschikking stellen van de juiste gereedschappen. Vervolgens zul je medewerkers van tijd  tot tijd een spiegel moeten voorhouden om hun kwaliteiten kunnen versterken, hun vakmanschap te ontwikkelen en persoonlijk tot bloei te komen.

 

Stressvrij werken en zelfsturing

Naar alle trainingen

Strategiepartner

Of je nu als HR verantwoordelijk bent voor verzuimbeleid, voor bevlogenheid en werkgeluk, of aan de directietafel zit om mee te praten over de productiviteit, winstgevendheid of duurzame inzetbaarheid; het komt er in alle gevallen op neer dat elk individu voor zichzelf een verschil kan maken en dat je daarmee de sleutel voor een omslag voor de hele organisatie in handen hebt. 

 

Energiek voldaan en opgeruimd

Werken volgens CiEP zorgt voor rust en ontspanning, effectief handelen en dat je gemakkelijker beslissingen neemt en prioriteiten stelt. Je zorgt voor structuur en overzicht en werkt aan persoonlijk leiderschap en effectieve zelfsturing. Wil je meer weten over de CiEP methodiek, neem telefonisch contact op via 071 301 2841 of vul laat je gegevens achter dan nemen wij contact met je op.

 

Contactformulier

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok