U bevindt zich hier: Home » Een werkweek tegen werkstress

Een werkweek tegen werkstress

Een werkweek tegen werkstress

 

1. Mindful Monday

Een tekort aan rust en ontspanning is het belangrijkste gevaar voor overbelasting. Zet daarom (liefst dagelijks) in je agenda je rustmomenten en concentreer je op die momenten op je ademhaling. Adem rustig drie keer diep in en uit en laat de gedachten die je hebt komen en gaan. Door je te concentreren op het in- en uitademen, kalmeert je brein en word je rustig in je hoofd.

2. Tunes on Tuesday

Het is onomstreden bewezen dat muziek een ontspannen effect heeft. Welke muziek, dat is persoonlijk; waar de een in slaap valt bij jazz, krijgt een ander een zenuwinzinking. Zoek muziek waarvan jouw hartslag daalt en die je helpt focussen. Zet een koptelefoon op je oren en werk zo rustig je taken af. Je weert op die manier ook collega’s die normaal gesproken met van alles en nog wat aan je bureau komen staan. Een dagje cocoonen op je werk is helemaal niet erg.

3. Walk on Wednesday

Gebruik je pauzes om lekker naar buiten te gaan en een rondje te wandelen. Of je nu etalages kijkt, ziet hoe de wind met de bladeren in de bomen speelt, door een park wandelt … Buitenlucht doet goed. Haal rustig adem, wees je bewust van de stappen die je zet, maak je hoofd leeg. Wandelen is een zeer eenvoudige manier van licht inspannende ontspanning.

4. Thankful Thursday

‘Hoezo bedankt? Ik doe toch gewoon mijn werk?’ Het is voor lang niet iedereen ‘gewoon’ om dankbaarheid te uiten op de werkvloer. Maar dit wél doen vermindert het gevoel van werkstress, je voelt je tevredener en optimistischer. Probeer vandaag de collega’s om je heen te bedanken als ze iets doen wat jou helpt. Je zult merken dat, als je dit blijft doen, het als een domino-effect door het kantoor zal gaan. Ben je leidinggevende? Het uiten van dankbaarheid kan positief werken op het gevoel van veiligheid op kantoor.

5. Free on Friday

Gek genoeg zijn er best veel mensen die hun vakantiedagen niet opnemen. Maar die heb je niet voor niets. Neem wat vaker op vrijdag vrij en doe dan ook wat leuks, iets waar jij van ontspant.

 

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok