U bevindt zich hier: Home » Tips bij stressvermoedens

Tips bij stressvermoedens

Tips bij stressvermoedens

Tip 1

Het van een afstand aanzien

Een bekende reactie en niet per definitie verkeerd. Sommige zaken gaan vanzelf weer over, maar blijf wel kijken of dat inderdaad zo is. Neem bij twijfel de tijd om samen te kijken of er een reële zorg of behoefte is en wie er wat aan kan doen.

Tip 2

Kijk niet weg

De angst dat je een vlek groter maakt door erin te wrijven… Deze werkt in de hand dat iemand de problemen laat doorgroeien. Maar angst is niet zo’n goede raadgever. Neem de angst onder je arm en besteed aandacht aan het probleem als het nog klein is.

Tip 3

Interesse tonen

Men wil het probleem niet langer onbesproken laten, maar schrikt ook terug voor een echt gesprek. En zo ontstaan o.a. de sarcastische opmerkingen: “Kijk nou, het zonnetje in huis zit weer achter haar bureau…” Benoem liever wat je ziet en stel een meelevende vraag zodat duidelijk wordt wat het probleem is, zonder dat de ander zich hoeft te verdedigen en zonder verwijt. 

Tip 4

Recht op het doel af

Er is veel voor te zeggen om de problemen open te bespreken. Ze hebben dan korter de tijd om zich op te stapelen en de opluchting na het moeilijke gesprek komt eerder. Probeer wel bij eventuele irritaties in een lastig gesprek te reageren op de situatie en niet zozeer op de persoon. Wees scherp op de inhoud, maar zorgzaam voor de relatie. 

Tip 5

Bespreek je reserves

De aarzelingen om het gesprek aan te gaan, zijn niet iets waar je je als leidinggevende of collega voor hoeft te schamen. Overbelasting, door welke oorzaak ook, is niet zo’n makkelijk onderwerp. Het is raadzaam om met een buitenstaander te bespreken welke belemmeringen je voelt om dergelijke gesprekken aan te gaan. Door je eigen gedachten en gevoelens beter te leren (h)erkennen, ontwikkel je vermogen om bij te dragen aan een ander. Pas als moeilijke emoties er bij jezelf en de ander écht mogen zijn, kan je daadwerkelijk werken aan het oplossen ervan. 

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok