U bevindt zich hier: Home » Tips complimenten geven

Tips complimenten geven

Tips complimenten geven

Tip 1

Waardeer de inzet

Soms zeggen we niets, omdat we iets zelf net anders – lees: beter – zouden hebben gewenst. Daarmee doe je onrecht aan de inspanning die iemand zich heeft getroost om iets voor elkaar te krijgen. In plaats van  te zeggen “Bedankt dat je het advies hebt geschreven”, kun je die persoon ook complimenteren met: “Wat fijn dat je zoveel moeite hebt gedaan om een helder advies te schrijven waar ik echt mee verder kan”, waarmee je waardering geeft voor zowel de inspanning, de inhoud als resultaat daarvan.

Tip 2

Geef kleur aan je compliment

Je compliment is écht van waarde als dat iets zegt over iets wat voor de ander belangrijk is. Dat kan wat anders zijn dan wat jij zelf belangrijk vindt. Jij wordt misschien warm van de snelheid waarmee iets wordt gedaan, terwijl de ander misschien juist warm wordt van de creativiteit die in de uitvoering is gebracht of juist van de kwaliteit waarmee is samengewerkt. Probeer je complimenten af te stemmen op de ontvanger.

Tip 3

Timing is everything

Als er tegen een deadline aan gewerkt wordt is het gepast om een compliment te geven over hoe fijn het is dat je erop kunt vertrouwen dat het werk op tijd wordt opgeleverd. Dat moment is misschien minder geschikt voor iets luchtigs als een compliment over een nieuwe haardracht of prachtige laptoptas. Schat de situatie dus van tevoren goed in! 

Tip 4

Durf je kwetsbaar op te stellen

Vind je het lastig om vriendelijkheid te tonen, misschien niet alleen naar een ander maar ook naar jezelf?  Laat je daar niet door belemmeren en vertel wat er in je omgaat. Leg negatieve meningen en overtuigingen naast je neer en laat je leiden door positieve gedachten en intenties waarmee je zowel jezelf als de ander kan bekrachtigen.

Tip 5

Vergeet jezelf niet

Ook jij verdient weleens een schouderklop en dat mag je best zelf doen. Wees dus trots op je eigen prestaties en vier je successen, hoe klein ook. Deadline gehaald? Je hoeft geen slingers op te hangen, maar sta even stil en geniet van de voldoening over wat je hebt bereikt. Als je trots kunt zijn op je eigen prestaties, is het gemakkelijker om complimenten te geven aan een ander.

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok