U bevindt zich hier: Home » Tips multitasken vermijden

Tips multitasken vermijden

Tips multitasken vermijden

Tip 1

Ruimte voor jezelf

Een van de redenen waarom we vaak ongemerkt aan het multitasken zijn, is het werken in een open ruimte. Het is prettig dat je bij iedereen even aan kunt waaien om iets voor te leggen, maar de andere kant van het verhaal is dat de meesten moeite zullen hebben te focussen op één taak. Het werkt om hiervoor letterlijk een andere ruimte op te zoeken.

Tip 2

Vaak gestelde vragen

Komen verschillende collega’s geregeld met dezelfde (soort) vraag bij je? Misschien is het dan zaak om eens na te denken over een meeting waarin deze zaken besproken en verduidelijkt worden. Of misschien kun je een document aanmaken met daarin alle mogelijk denkbare antwoorden op al deze vragen en dat document op een interne server zetten of naar iedereen op kantoor e-mailen.

Tip 3

Inbox?

Om geconcentreerd te kunnen werken heb je overzicht nodig. Maak in je e-mail mapjes voor zaken die al afgehandeld zijn en die nog moeten gebeuren en zorg dat alle acties in je agenda staan ingepland. Gebruik je delete-knop voor alles wat is afgehandeld en niet meer nodig is. Meld je af voor alle nieuwsbrieven die je toch niet leest. Plan vaste tijden in je agenda in die je besteedt aan bepaalde werkzaamheden en blijf buiten die tijd weg uit je inbox. Dat soort dingen.

Tip 4

a-Sociaal

Haal social media-apps van je telefoon, of zet ze op z’n minst in een mapje op de laatste pagina van je beginscherm, zodat je ze minder makkelijk opent. Verwijder op je computer je Facebook en andere tijd-verdoe-sites uit je bladwijzers/favorieten.

Tip 5

Reset

Probeer hoe druk het ook is, hoeveel werk er ook nog ligt, elk uur op te staan en een rondje van minimaal 5 minuten te wandelen, liefst buiten, al is het maar een rondje om het kantoorgebouw. Neem bewust afstand van je bureau en je werk. Adem bewust in en uit, zet je blik op oneindig en laat gedachten die niets met je vorige en je komende taak te maken hebben, even gaan. Zo krijgen ze de ruimte en kunnen ze doorstromen. Even je hoofd legen dus. Dat doet goed. Echt.

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok