U bevindt zich hier: Home » Tips om aan de gang te blijven

Tips om aan de gang te blijven

Tips om aan de gang te blijven

 

1. Videobel-etiquette

Microsoft Teams, Google hangouts, Zoom, Skype: er zijn veel platforms waarmee je online kunt vergaderen via videobellen. Als je met meerdere mensen op een scherm kijkt, ligt chaos al snel op de loer. Hanteer daarom duidelijke omgangsvormen. Het is belangrijk om elkaar uit te laten praten en extra stiltes te laten vallen. Elkaar onderbreken zorgt online sneller voor rumoer.

2. Strakke planning

Als je de hele dag ongestoord kunt werken, is plannen misschien het eerste wat je laat varen. Maar, als je geen omgevingsdruk hebt, is plannen juist extra van belang. Een kort overleg aan het begin van de dag volstaat. Daarin kan iedereen kort vertellen wat hij van plan is om die dag te gaan doen. Als je je doelen benoemt, is de kans groter dat je ze haalt. Hou aan de andere kant wel rekening met de andere omstandigheden. Het kan zijn dat je minder kunt doen op een dag dan ‘normaal’.

3. Zo min mogelijk afleidingen

Bovenop alle andere afleiders is er nu ook nog de constante stroom aan Coronanieuws. Onze dorst naar tabelletjes, statistieken en de laatste inzichten is nauwelijks te lessen. Steeds even checken tussendoor is echter vreselijk inefficiënt en zorgt ook nog eens voor negatieve emotie. Beter is om nieuws net zo te behandelen als je mail en er pas na het einde van je werkdag tijd voor in te ruimen.

4. Blijf bewegen

Als je thuis werkt zit je al snel de hele dag achter de computer. Je loopt niet naar het OV, en hoeft je niet te verplaatsen voor een vergadering. Bewegen is zowel fysiek als mentaal gezond. Je stimuleert je bloedsomloop en dat zet je verbranding aan, zorgt voor afvoer van afvalstoffen en brengt zuurstof naar je hersenen waardoor je frissere gedachten krijgt en je beter kunt concentreren.

5. Ga op tijd naar bed

Nu alle geijkte structuren wegvallen en je ’s ochtends niet om 8.30 uur op je werk hoeft te verschijnen, is de verleiding groot om een vakantieritme aan te nemen. Wat later naar bed en wat later eruit, het komt er toch niet zo op aan wanneer je precies productief bent. Dat is maar schijn. We zijn op ons best in de ochtend, als we een goede nacht slaap hebben gehad. Op tijd naar bed dus!

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok