U bevindt zich hier: Home » Tips om je tijd te managen

Tips om je tijd te managen

Tips om je tijd te managen

Tip 1

Handel zaken in één keer goed af

Hoeveel tijd en mentale energie verspil je? Hoe vaak open je je emails zonder er iets mee te doen, of schieten er je dingen te binnen die je nog moet doen? Beslis: Doe ik het Nu, Niet of Later. Nu is een korte actie (max. 2 minuten) die meteen is af te handelen. Niet is als de actie niet bij jou hoort. Zorg dat hij terechtkomt waar hij hoort. Later is voor acties die je op een later moment afhandelt. Plan ze meteen in, zodat je hoofd vrij is voor waar je NU aan werkt.

Tip 2

Houd je werkplek schoon en zorg dat je geconcentreerd kan werken

80% van de informatie die we bewaren, gebruiken we niet. 80% van de output is op basis van 20% van de input. De vraag is dus niet of we alle informatie voorhanden hebben, maar of we toegang hebben tot de 20% gegevens die voor 80% van je gewenste resultaten en plezier zorgt. Nóg meer informatie zorgt alleen voor een overvloed aan prikkels. Vooral als je aandacht er steeds naartoe wordt getrokken. Je productiviteit daalt, er komt steeds minder uit je handen en dat voelt naar. Wees selectief in wat je nodig hebt bij waar je NU aan werkt, focus en doe minder met meer resultaat.

Tip 3

Ga op data-dieet

Zelfde principe als hierboven. Werkt zowel voor je bureau als voor je hoofd. Vraag jezelf af: heb ik deze informatie nodig voor iets wat urgent en belangrijk is? Zo niet, dan kun je hoogstwaarschijnlijk zonder. Informatie is waardeloos als je het niet meteen voor iets belangrijks kunt gebruiken, of als je het bent vergeten voordat je het hebt gebruikt.

Tip 4

Focus en doe minder met meer resultaat

Hard werken is vaak een manier om belangrijke en lastige zaken te vermijden. Je hebt een goede reden om er niet NU mee bezig te zijn. Dat riekt naar uitstel, ook al ben je daar niet op uit. Uitstel zorgt voor schuldgevoel en stress. Doe het jezelf niet aan. Doe belangrijke en lastige dingen eerst en gun jezelf meer gemoedsrust.

Tip 5

Onthoud de Wet van Parkinson

Werk dijt uit naar de tijd die ervoor beschikbaar is. Als we 8 dagen hebben om iets af te krijgen, dan zal het 8 dagen duren. Hebben we er 15, dan gebruiken we er 15. Is er een noodgeval en moet er in 2 uur geleverd worden, dan lukt het ons op onverklaarbare wijze om dat voor elkaar te krijgen. Besteed je tijd aan dingen die ertoe doen!

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok