U bevindt zich hier: Home » Tips om online te blijven leren

Tips om online te blijven leren

Tips om online te blijven leren

 

1. Wat past bij mij?

Bepaal voordat je gaat surfen, eerst op welke manier je graag leert. Wil je zelfstandig je kennis verbreden? Heb je graag een docent of coach als stok achter de deur? Ben je op je best in de interactie met medestudenten? Volg je een super interessante online training met een leervorm die niet aansluit bij hoe jij leert, dan is het zonde van de investering in tijd en geld.

2. Maak een planning

Iets willen leren en er tijd voor vrijmaken is niet hetzelfde. Bij online leren komt het vaak voor dat er vol enthousiasme wordt begonnen, maar dat het dagelijkse leven al snel weer voorrang krijgt op de les die nog gevolgd zou moeten worden. Door vooraf een planning te maken wanneer je aan je opleiding werkt, voorkom je dat je ongemerkt en onbedoeld afhaakt. Zelfs al is het maar een half uurtje per week, als je dat steevast volhoudt, zul je je einddoel halen.

3. Voorkom afleiders

Helemaal als je je online training thuis volgt, is het zaak om voor concentratie te zorgen. Ga in een aparte ruimte zitten, zorg dat je huisgenoten niet inbreken en schakel je smartphone uit wanneer je van start gaat. Je kunt écht niet online leren en tegelijk je social media checken.

4. Lang?

Het is niet persé logisch om een klassikale opleiding te vervangen door een online training in een virtual classroom. Er zijn vormen die minder vragen van je vermogen om je aandacht vast te houden. In deze tijd van swipen en scrollen, wordt leercontent steeds meer aangeboden in kleine, hapklare brokken, nuggets, zodat je niet vastzit in een langdurig proces.

5. Zorg voor een studiemaatje

Elk traject, of je het nu zelf samenstelt en zelfstandig volgt, MOOC’s kijkt, of een groepstraining krijgt via MS Teams, is effectiever als je er met een ander over van gedachten kunt wisselen. Door je vragen aan elkaar te stellen, opvallende zaken te bespreken, samen opdrachten te maken of af te spreken wanneer je een volgend onderdeel volgt, krijg je zowel steun als een stok achter de deur. Beide helpen je om vol te blijven houden als je zelf even de motivatie niet op kunt brengen.

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok