U bevindt zich hier: Home » Tips voor gelukkige werkrelaties

Tips voor gelukkige werkrelaties

Tips voor gelukkige werkrelaties

 

1. Wie goed doet..

Je gezichtsuitdrukking en je gevoel zijn nauw met elkaar verbonden. Als je iemand leuk vindt, ga je vanzelf vriendelijker kijken. Maar het werkt ook andersom. Als je vriendelijk kijkt, ga je je gesprekspartner vanzelf meer vriendelijkheid, geduld en interesse toedichten. En de volgende keer dat je diegene ziet, zul je hem of haar ook écht leuker zijn gaan vinden.

2. .. goed ontmoet

Mensen reageren onbewust op gedrag van anderen. Dus terwijl je je eigen gedachten en gevoelens positief beïnvloedt om anders naar anderen te kijken, gaan zij ook positiever naar jou kijken. Je brengt een prettige uitwisseling tot stand. Probeer maar eens boos te worden op iemand die zijn rust bewaart en geïnteresseerd is in wat je te zeggen hebt.

3. Mens erger je niet

Ook als een afspraak steeds weer wordt afgezegd, als een deadline niet wordt gehaald, je inspanningen niet worden gewaardeerd… Als je iemand kunt aanspreken zonder negatieve lading in je boodschap, voorkom je dat je de werkrelatie beschadigt. Dus óók al vertoont iemand probleemgedrag, zorg ervoor dat je jouw emoties daarover buiten het gesprek houdt.

4. Vraag om hulp

Heb je een fout gemaakt? Probeer niet om hem te weg te poetsen, maar vraag of iemand je kan helpen. Zo laat je merken dat je blij bent met iemands kennis en kunde én je geeft hem of haar de kans om iets voor je te betekenen. En laat dat nou precies zijn waar mensen het meest gelukkig van worden.

5. Bedank en complimenteer

Voor de meeste zaken spannen mensen zich meer in, dan alleen het vanzelfsprekende ‘omdat het nu eenmaal bij het werk hoort’. Krijg je erkenning voor die inspanning, dan ervaar je die des te meer als zinvol. Bovendien zorgen bedankjes, waardering en complimenten voor een herbeleving van de geleverde prestatie in de hersenen. Je zorgt dus niet voor één, maar voor twee shotjes dopamine en voldoening voor de ander én een shotje voor jezelf. Dit laatste omdat je het niet alleen vindt, maar ook vertelt.

 

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok