U bevindt zich hier: Home » Tips voor in je team

Tips voor in je team

Tips voor in je team

 

1. Delen = vermenigvuldigen

En dan bedoelen we niet die zak drop om je door de middagdip heen te trekken. Delen betekent tijd maken om te communiceren. Over je visie, over je projecten, over problemen waar je tegenaan loopt, over je vakgebied, over voortgang, over nieuwe ontwikkelingen, over de training die je laatst gevolgd hebt. Kijk, er moet natuurlijk ook tijd overblijven om te werken. Maar een stuk minder dan je denkt, als anderen hun kennis en ervaring ook met jou gaan delen. Vele handen maken licht werk.

2. Delen = kwadrateren

De echte winst zit hem in delen voorbij de zakelijkheden. Delen is ook kwetsbaar durven zijn. Het is verfrissend om te vertellen waar het vandaan komt: de hoge eisen die je stelt, het vluchtgedrag dat je vertoont, je neiging om verantwoordelijkheden van anderen op je eigen nek te laden. Het lucht op, verzacht je gemoed en het werkt ontspannend en versoepelend voor je werkrelaties.

3. Werk aan je persoonlijke effectiviteit

Vertrouwen ligt aan de basis van effectief teamwerk, en vertrouwen begint met betrouwbaarheid. Zorg dat je realistische toezeggingen doet, dat je je afspraken nakomt, dat je je doelstellingen haalt en waar nodig een extra mijl loopt. Wees een goede collega, iemand met wie het plezierig samenwerken is. Vergeet niet dat werk ook een sociale kant heeft. Lunch samen met je collega’s en neem deel aan activiteiten. Leen oog en oor als daarom gevraagd wordt. En bewaak te midden van dit alles je balans.

4. Be the change you want to see

“Ik ben de enige die hier hard zit te werken”, “Ze zitten daar toch in een ivoren toren”, “Ik ben het totaal niet eens met die beslissing” … Uitspraken als deze helpen de zaak niet vooruit. Wil je echt een verandering? Straal je positieve boodschap uit! “Ik neem ook een korte pauze, dan kunnen we er zo weer fris tegenaan,” klinkt niet alsof de ander een fout maakt. Met “Mag ik een kwartiertje van je tijd om bij te praten?” neem je het initiatief om contact te leggen. En “Ik wil graag inbrengen wat voor mij belangrijk is, ook als dat niets aan de beslissing verandert” laat iedereen in zijn waarde en jou in je kracht.

5. Meten = weten = welkom heten

Heb je alles gedaan wat binnen je individuele invloedssfeer valt? Blijft er desondanks iets ongrijpbaars spelen, waardoor de samenwerking niet zo soepel verloopt als zou kunnen en het verwachte succes uitblijft? Dan kun je voorstellen een objectief meetinstrument* in te zetten om te weten te komen waar het aan schort. Is er voldoende vertrouwen, open communicatie, betrokkenheid? Zijn de focus en verantwoordelijkheden helder? Duidelijke uitkomsten houden de emotie buiten het gesprek en zorgen voor draagvlak voor veranderingen die noodzakelijk zijn.

*Management Drives profielen

 

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok