U bevindt zich hier: Home » Tips voor meer geluksbeleving

Tips voor meer geluksbeleving

Tips voor meer geluksbeleving

 

1. Stuur je uitstraling

De stand van je gelaatsspieren volgt je gedachten. Daarom is boos zijn en vriendelijk kijken zo slecht uitvoerbaar. De gedachte “Ik vind jou een leuk mens” stuurt je gelaatsspieren in een bijpassende stand. Maar spontaan valt die gedachte vaak niet op te brengen. Probeer het daarom eens met deze gedachte “Ik wil dat jij gelukkig bent/wordt.” Die werkt net zo effectief op je uitstraling.

2. Bewust van je spiegelwerking

Mensen reageren onbewust op gedrag van anderen. Zo gaat een groep kalm wachtende treinreizigers toch tekenen van ongeduld vertonen als iemand erbij komt staan en telkens zuchtend op zijn horloge kijkt. Je hebt non-verbaal tamelijk veel invloed op het aanwakkeren of temperen van stemmingen. Van tevoren nadenken hoe je erbij staat, zit of beweegt, is net zo relevant als bedenken wat je wel of niet zegt.

3. Voorkom bekende ergernissen

Niemand vindt het leuk dat een afspraak 5 keer wordt afgezegd. Het komt slecht over als van een rapport dat onverwacht en met bloedspoed af moest, nooit meer iets vernomen wordt. Het ondergraaft de groepsdynamiek als een medewerker, ondanks toezeggingen, niet wordt aangesproken op zijn probleemgedrag. Leidinggevenden die bewust geen aanleiding geven tot deze bekende medewerker-ergernissen, leggen een belangrijk fundament onder de geluksbeleving op de werkvloer.

4. Neem afscheid van gemaakte fouten

Heb je een fout gemaakt? En wil je er graag van af? Geef hem toe. Even zo vrolijk en zonder gedoe: “Ik heb iets stoms gedaan. Kan jij me even helpen?” Het antwoord van de medewerker of collega zal ja zijn. Geen probleem dus én… je maakt het hem of haar makkelijker om gemaakte fouten ook zonder aarzeling aan te kaarten. Ook dat bevordert weer het geluk en de efficiëntie.

5. Bedank, bedank, bedank

Medewerkers worden betaald om hun werk goed te doen. Dus is telkens bedanken dan nodig? Ja, wel als je geluk wilt verspreiden. Door te bedanken herbeleven de hersenen, dat ze iets goed hebben gedaan. Dat levert dus twee keer zoveel voldoening op uit dezelfde prestatie. Bedanken is gratis en voldoening is een factor die personeel behoudt zónder salarisstijging. Dus deze investeringsopzet is ook interessant voor de leidinggevende met een sterk boekhoudkundige inslag.

 

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok