U bevindt zich hier: Home » Tips voor meer werkplezier

Tips voor meer werkplezier

Tips voor meer werkplezier

Tip 1

Luister naar de signalen van je lijf

Werkplezier kan worden overschaduwd door werkstress, zelfs zonder dat je dat direct in de gaten hebt. Probeer in de gaten te houden hoe je je voelt in verschillende werksituaties en hoe je lichaam reageert. Ervaar je plezier, of jaagt er onrust door je buik? Maak bespreekbaar wat je nodig hebt.

Tip 2

Gun jezelf wat tijd

Een grote veroorzaker van werkstress is een (te) hoge werkdruk. Die moet dus omlaag. In plaats van steeds meer, harder en langer te werken, is het belangrijker om jezelf tijd te gunnen om even rustig na te denken, overzicht te creëren en volgorde aan te brengen. Gebruik het laatste half uur van de dag om terug te kijken op wat heeft gewerkt en wat niet. En om te bepalen wat je morgen of op een ander moment gaat oppakken.

Tip 3

Vertel wat telt

Zorg voor duidelijke resultaatafspraken. Dan kun je namelijk vaststellen wat je hebt volbracht. Dat geeft weer de noodzakelijke vitamine V (van voldoening), tevredenheid over wat wél werkt. Vergeet niet daarover terug te koppelen én geef ook gerust jezelf een schouderklopje.

Tip 4

Zorg voor overzicht

Het is lastig je tijd in te delen als je werkvoorraad niet zichtbaar is. Werk verspreidt zich over meerdere plekken: op je bureau, in je e-mail, je tas, je auto, je hoofd of de kast, bij een collega, de secretaresse. De eerste stap naar rust in je hoofd? Overzicht. Maak je werkvoorraad helemaal zichtbaar op één plek. Ook digitaal.

Tip 5

Pas op met piekeren

Piekeren kan zinvol zijn; het kan je helpen inzichten te verkrijgen of een probleem op te lossen. Behalve wanneer het piekeren leidt tot het steeds maar weer herhalen van: Wat als ik …? Had ik maar … Dan kost piekeren energie en kan het zelfs de oorzaak zijn van slechte nachtrust. Merk je dat bij jezelf? Neem voor je gaat slapen een paar minuten om je gedachten op te schrijven, dan leiden ze ’s nachts geen eigen leven en begin je uitgerust aan je werkdag.

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok