U bevindt zich hier: Home » Tips voor meer zin in je werk

Tips voor meer zin in je werk

Tips voor meer zin in je werk

 

1. Werk aan je welbevinden

Welbevinden bestaat uit een emotionele, een mentale en een sociale component. Zorg dat je elke dag samenstelt uit elk van deze drie elementen. Kort gezegd: doe iets wat je leuk vindt, doe iets wat je goed kunt en doe iets waarmee je bijdraagt.

2. Realiseer je potentieel

Hoe? Door jezelf te ontplooien en steeds te blijven uitdagen. Er is geen plafond aan je mogelijkheden. Wie investeert in persoonlijke ontwikkeling en doelgericht te werk gaat, ontdekt steeds weer nieuwe horizons. Is je pad daarnaartoe vol van uitdagende inspanning, die je tijd en omgeving doet vergeten? Je maakt dan optimaal gebruik van je competenties; je bent in FLOW.

3. Think big, act small

Je hoeft geen positiviteitsgoeroe te worden om meer plezier te ervaren. Begin klein door iedere dag minstens een keer enthousiast en actief te reageren op een positief bericht van een ander. Ook kun je elke avond stilstaan bij drie positieve gebeurtenissen van die dag. Beantwoord dan ook de vraag waarom je denkt dat die gebeurtenissen hebben plaatsgevonden.

4. Reflecteer

Je reflexbrein is korte termijn georiënteerd. Het ziet een chocoladetaart (of Porsche) en kan er geen weerstand aan bieden. Je hebt je reflecterende brein nodig, om daar niet automatisch gevolg aan te geven. Dat overziet de voor- en de nadelen, kansen en risico’s én komt met beheersing, creatieve alternatieven en nieuwe mogelijkheden. Met andere woorden: je reflexbrein HEEFT zin en met je reflecterend brein MAAK en GEEF je zin. Dat kun je stimuleren door regelmatig te zorgen voor ontspanning. Ongestoord door prikkels, geef je je reflecterend brein de ruimte voor zijn zinvolle werk. 

5. Zorg voor pauzes

Hoe meer slaaptekort en hoe minder pauze, hoe minder je zinnig en zinvol bezig zult zijn en hoe minder zin je zult hebben in de opgaven die je wachten. Je hebt regelmatig grotere en kleinere periodes nodig waarin je lichaam en geest kunnen herstellen van hun inspanningen. Helemaal als je steeds haast hebt is het een goede oefening om iedere dag te genieten van een activiteit waar je normaal gesproken amper tijd voor neemt. Het kan gaan om een maaltijd, de reis van of naar je werk, of het maken van een wandeling. Probeer hier helemaal met je aandacht bij te zijn en beschrijf voor jezelf wat er anders aan is en hoe je je daarbij voelt.

 

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok