U bevindt zich hier: Home » Tips voor samenwerken

Tips voor samenwerken

Tips voor samenwerken

 

1. Bevestig wat je fijn vindt

Geef elkaar een compliment. Bedank voor iets wat je fijn vindt dat de ander heeft gedaan. Het werkt in een team om ook over vanzelfsprekende dingen te zeggen dat je die fijn of goed vindt. Het bevestigt de ander niet alleen in het positieve gedrag, maar het bevestigt voor jou ook dat de ander positieve dingen doet.

2. Zeg wat je op je hart hebt

Sommige mensen hebben moeite om te zeggen wat hen dwarszit. Vaak omdat zij niet hebben geleerd hoe zij dat zodanig onder woorden kunnen brengen dat de (werk)relatie geen schade oploopt. Het werkt om periodiek de tijd te nemen om, zonder verwijten, met elkaar te delen wat er dwars zit, zodat er weer ruimte komt. Een gelucht hart klopt beter.

3. Verwelkom ook wat je niet wil horen

Krijg je feedback vanuit het team waar je niet blij mee bent? Dan is dat niet altijd makkelijk om te horen omdat je je bijvoorbeeld aangevallen voelt. Kijk eens of het je lukt om niet in discussie te gaan of in de verdediging te schieten. Waardeer de moeite die de feedbackgever doet om aan je bij te dragen en zie het als een mogelijkheid voor groei en verbetering. Als je dat kunt, voorkom je dat het in het team steeds moeilijker wordt om elkaar feedback te geven.

4. Te zakelijk is niet zo zakelijk

Alleen maar zakelijk met elkaar omgaan op het werk blijkt voor veel werknemers niet te werken. We zijn tenslotte éérst mens en dan professional. Dus houd oog en oor voor de mens achter die professional en collega. Een goede balans tussen menselijk en zakelijk werkt als Haarlemmer olie voor de professionele relatie.

5. Vraag én geef tijd

Bloedspoed! Je hebt een interne deadline gemist en nu wil je een collega vragen om je te helpen, zodat in ieder geval de klant krijgt wat is beloofd. Erken dan je eigen tekortkoming en het effect ervan op jezelf en de ander en wees bereid om later met elkaar te bespreken wat je gaat doen om dit in het vervolg te voorkomen.

 

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok