U bevindt zich hier: Home » Tips voor ‘uit de kunst’ leiderschap

Tips voor ‘uit de kunst’ leiderschap

Tips voor ‘uit de kunst’ leiderschap

 

1. Appèl op emoties doen

In de kunst worden emoties niet uit de weg gegaan. Integendeel. Gevoelens worden zonder woorden opgeroepen en dat is juíst wat mensen voor een doek of aan hun stoel gekluisterd doet zitten. Niet opgesloten of vastgebonden, maar gefascineerd. Er gaat energie stromen, er komt creativiteit los, men verzucht en herademt. Goede kunst en dito leiders maken mensen blij deelgenoot te zijn.

2. Scheppende kracht gebruiken

Als producten aan het eind van hun levenscyclus zijn, de markt tegenzit of de concurrentie overhand toeneemt, zijn er nieuwe perspectieven nodig om mensen weer in beweging te brengen. Het vermogen om uit het niets iets nieuws te schilderen, zorgt ervoor dat er op de voltooiing van het een, steeds weer de geboorte van iets anders volgt.

3. Eigen signatuur toevoegen

De tuinen van Monet en Toorop zijn duidelijk van elkaar te onderscheiden. Het is niet de inzet, de professionaliteit of de waarheidsgetrouwheid die het verschil maakt. Het is het geheel eigene wat de kunstenaar aan het werk toevoegt. Kijk naar Apple, Samsung of Huawei. Telefoons kunnen ze echt alle drie maken.

4. Hoge standaarden hanteren

De kunstenaar meet zijn prestaties aan zijn eigen normen. Er is een innerlijk beeld (of sound) waaraan het kunstwerk moet voldoen. Natuurlijk worden de regelen der kunst gehanteerd, maar meer als uitgangspunt dan als doel op zich. De hand van de meester toont zich juist in sublieme details, een verrassende benadering, de vertolking van een boodschap. Iets is pas klaar als het 100% klopt met wat het zou moeten worden.

5. Aantrekkingskracht uitoefenen

Concerten die binnen de kortste keren zijn uitverkocht, tentoonstellingen waarvoor men bereid is uren in de rij te staan. Je zou willen dat je als leider zoveel devote volgers zou hebben. Dat kán, kijk maar naar hoe graag jongeren bij Google of Booking.com willen werken. Zorg voor een omgeving waar resultaat voorop staat, waar mensen kansen krijgen, met een informele cultuur, waar geleerd wordt, waar creativiteit en oplossingsgerichtheid worden gewaardeerd. Daarvoor staan goede mensen in de rij.

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok