U bevindt zich hier: Home » Tips voor verbinding

Tips voor verbinding

Tips voor verbinding

1. Zorg voor duidelijkheid over richting, doelen én randvoorwaarden

Zorg voor duidelijkheid over waar je als team, maar ook waar je zelf op de korte en langere termijn naar toe wilt. Wat wil je écht graag realiseren, maar ook wat vind je belangrijk in de samenwerking, de communicatie, de inzet van middelen en de beschikbaarheid van ondersteuning.  Door op teamniveau het hogere doel duidelijk te maken én de minimale randvoorwaarden voor succes, zijn teamleden in de gelegenheid om te bepalen hoe zij daar aan bij kunnen dragen. Zij kunnen dan ook beter zorgen dat hun eigen persoonlijke en professionele waarden worden vervuld. (Gebruik eventueel een Persoonlijk en Teamwaardenprofiel om waarden helder te krijgen en het gesprek erover te faciliteren.)

2. Toon moed en faciliteer de dialoog

Het vraagt moed om gevoelige en lastige punten bespreekbaar te maken, zowel van de leiding als bij teamleden. Er lijkt soms een neiging om juist wat het meest lastig is niet te bespreken, maar uiteindelijk leidt dat toch tot ongewenste resultaten. Vorm geven aan leiderschap betekent dat je luistert op alle niveaus en het pittige gesprek niet uit de weg gaat. Mensen willen gehoord worden en dat is een cruciale stap in het proces van verbinden. Wie zijn leiderschap waarmaakt, maakt keuzes. Dit wel, dat niet. Jouw idee wel, jouw visie niet.

3. Fouten maken mag

Is het je al eens opgevallen dat de meest effectieve teams doorgaans bestaan uit gewone mensen? Dus wat maakt dat een team effectief is? Het is daartoe belangrijk om te beseffen dat teamleden éérst mens zijn en daarna pas teamlid en dat mensen geen machines zijn. Waar gehakt wordt, vallen spaanders en degene die nooit een fout maakt moet nog geboren worden. Niemand wil tekort schieten en de angst dat zichtbaar wordt dat iemand toch tekort heeft geschoten, maakt dat we liever net doen alsof er geen fouten worden gemaakt en erover zwijgen. Erken dat fouten gemaakt worden, maak ze bespreekbaar als leerpunten en zorg op die manier dat niet dezelfde fouten opnieuw worden gemaakt, maar dat er een continu proces van verbeteren in gang wordt gezet.

4. Continu corrigeren en vernieuwen

Laat je niet leiden door crises, problemen, naderende deadlines of andere dingen die ‘bloedspoed’ lijken te hebben. Achter de feiten aanrennen levert veel ongezonde stress op. Je lijkt onmisbaar, wat lekker kan voelen, maar je hebt als het ware geen keus meer. De kunst is om ervoor te zorgen dat je voorbereid werkt, met regelmaat evalueert waar je staat en corrigeert wat niet (meer) effectief is en niet meer werkt. Zowel op persoonlijk als op teamniveau. Dan blijf je ontwikkelen en blijf je ook geloofwaardig.

5. Toon voorbeeldgedrag en ontwikkel je emotionele intelligentie

Goed voorbeeld doet goed volgen. Stel je als leider of teamlid kwetsbaar op en laat je kennen. In tegenstelling tot je IQ, wat grotendeels vastligt, zijn emotionele vaardigheden aan te leren en dus ook te verbeteren. Emotionele vaardigheden zijn de lijm in de samenwerking. Dat vraagt veel oefening en herhaling. De opbrengst: je omgeving leert jou en je kwaliteiten beter kennen. Zelfinzicht, omgaan met je sterke en zwakke punten, inleven, luisteren, motiveren en samenwerken…. het is allemaal te leren.

 

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok