U bevindt zich hier: Home » Tips voor wensen realiseren

Tips voor wensen realiseren

Tips voor wensen realiseren

 

1. Wat denk je dat ik wil?

Goede vraag! Mensen stellen hem vaak niet aan zichzelf. Zo komen ze er pas achter wat ze willen of hadden gewild, wanneer blijkt dat hun verwachting niet is uitgekomen. Waarna “de ander” ineens te horen krijgt wat er verwacht was. Alle reden dus om vooraf stil te staan bij eigen verlangens en de verwachtingen die daarmee gepaard gaan met de ander bespreekbaar te maken.

2. Wat denk je dat wij heel graag zouden willen?

Eveneens een zeer relevante vraag en hij combineert goed met de bovenstaande. Stel hem aan iedereen die zou kunnen bijdragen aan het gewenste resultaat. Wissel van gedachten over wat er mogelijk wordt als de wensen van “wij” gerealiseerd zouden worden, over wat de waarde daarvan zou zijn voor zowel “ik” als “wij” en wat er zou gebeuren als het blijft bij een wens. Zo gaat de verwachting gericht op weg naar het worden van een intentie.

3. Wat heb jij nodig om te bereiken wat we willen?

Wat zijn randvoorwaarden voor succes? Waaraan kunnen we merken dat we ieder voor zich en samen bereikt hebben wat we willen? Spreek af wat er benodigd is aan afstemming, werktijd, middelen en ondersteuning en er ontstaat een beeld van de haalbaarheid. Enerzijds neemt de kans op realisatie toe. Anderzijds wordt de omvang van een mogelijke teleurstelling gedempt; op basis van een gemeenschappelijk beeld van de intenties en afspraken over de randvoorwaarden voor succes, wordt het mogelijk om bewuste keuzes te maken.

4. Verbetenheid

Heel graag iets willen is niet hetzelfde als absoluut iets willen. Een voorbeeld zijn mensen, die erop staan dat het “dit jaar met kerst heel gezellig wordt”. Uitgerekend hen gebeurt het dat juist gezelligheid niet de uitkomst wordt van al hun inspanningen. Om iets te bereiken wat je heel graag wilt, moet je vaak ook iets opgeven.

5. Vakantie

Ook zo’n periode in het jaar die voortijdig beladen kan zijn met de verwachting van perfectie. Wees reëel. Kies een plek die qua zon, natuur of cultuur meer biedt dan je normaal krijgt. Verbind je met zuivere intenties, zonder al helemaal in te vullen hoe je verwacht dat het gaat. Vraag wat minder van jezelf en je reisgenoten. Opgeteld kom je dan al gauw in de plus.

 

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok