U bevindt zich hier: Home » Tips voor Z-integratie

Tips voor Z-integratie

Tips voor Z-integratie

 

1. Prettig klimaat

Generatie Z gedijt goed in de omstandigheden die ze buiten hun werk zelf creëren. Dat roept de vraag op welke voorkeuren en gewoonten zij van buiten naar binnen kunnen meenemen. Gaan ze werken op eigen devices? Is het goed dat daarvan naar eigen inzicht gebruik wordt gemaakt? Zo is Facebook een afleider, maar ook een verspreider die de online relevantie van de organisatie versterkt. Denk na over een effectieve balans.

2. Scrum?!

Traditionele werkwijzen, waaronder ook de meest gebruikte projectmanagementmethodieken, spreken Z-ers niet zo aan. Deze laten minder ruimte aan creativiteit en flexibiliteit. Bijvoorbeeld feedback van gebruikers. Deze is het meest actueel als hij actief wordt opgehaald. Zo kan men snel prioriteiten bijstellen en een product opleveren met de meeste waarde. Een methode als Scrum kan hierin voorzien.

3. Vindersloon

Iemand die zich niets aantrekt van “hoe iets is gegroeid”… is die irritant of verfrissend? Z-ers kunnen heel goed ergens iets van vinden zonder zich te belasten met het verleden. Wie werkelijk out-of-the-box oplossingen wil, kan Z-ers belonen voor hun mate van “vinderschap”. Desgewenst via een competitie- of spelelement. Vinderschap belonen vraagt om een plek op het (intra)net waar vragen en vondsten worden gedeeld. En waar vanuit het management persoonlijke waardering wordt uitgesproken voor de betrokkenheid van een vinder.

4. Werk(omg)beleving

Kantoren oude stijl passen de Z-er niet. Vaste werkplekken, desktops, ladenblokken en papier, zullen straks echt tot het verleden gaan behoren. Vandaag de dag zie je de mobile offices al oprukken. Dat wordt straks alleen maar meer. Niet zozeer om buiten de deur te werken, maar eerder om in de hang-out over alle werkdocumenten te beschikken, continu bereikbaar te zijn en toegang te hebben tot alle informatie die via de (sociale) netwerken wordt uitgewisseld. Wat werkt er nou fijner, een huiskamer met vrienden of een eigen bureau? De Z-er weet het wel.

5. Stress

Jongeren vinden uitdaging belangrijker dan salaris. Een combinatie van enthousiasme, organisatie-trots en loyaliteit maakt, dat ze hard hun best doen. Én daarbij hun grenzen kunnen vergeten. Stress ligt dan op de loer, inclusief de nare gevolgen op de langere termijn. Het is goed om hier alert op te zijn. Want Z-ers moeten/mogen/willen nog heel lang mee.

 

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok