U bevindt zich hier: Home » Blog » Hoe integreren we de BV-IK in de bedrijfsvoering?

Lees blogs van Ciep Training & Coaching
Hoe integreren we de BV-IK in de bedrijfsvoering?

Hoe integreren we de BV-IK in de bedrijfsvoering?

Door: Gery Groen, oprichter Impulsus/CiEP

Maar liefst 63% van de jongeren vindt zichzelf een goed leider. En niet minder dan 78% van de directeuren uit het bedrijfsleven vindt dat jongeren verwend zijn. Kortom, het ziet er naar uit dat we een groot probleem hebben met de aankomende generatie jonge werknemers.

‘Zelfoverschatting is risico jongeren’, kopte het NRC van woensdag 15 juni. Een volle pagina gewijd aan de bevindingen van de onderzoekers Spangenberg en Lampert (Motivaction) met betrekking tot de generatie geboren tussen 1986 en 1995. Je wordt er niet vrolijk van als je het leest. Dit zijn de mensen die de arbeidsmarkt nodig heeft. Maar in je organisatie wil je ze niet een-twee-drie hebben: weinig solidariteit met andere werknemers, zelfoverschatting, nauwelijks sturing gewend van opvoeders of school, snel gefrustreerd, materialistisch en een narcistisch zelfbeeld.

Interesse in wat werkt
Zo kan ik nog wel even doorgaan met het overnemen van veroordelende termen. Maar dat biedt –zoals wel vaker bij veroordelen– geen zicht op een oplossing. Die jongeren dus. Daarvan kent u er ook een stel. En de kans is levensgroot dat u heeft ervaren dat ze wel degelijk geïnteresseerd zijn in wat wel werkt en wat niet werkt. Ook jongeren die van huis en school uit minder gewend zijn aan structuur zijn daarin geïnteresseerd. Het gaat er dus om dat jongeren van het type BV IK op een efficiënte wijze bekend worden gemaakt met de voordelen van structuur.
De vraag is vervolgens hoe jongeren van de generatie grenzeloos het best kunnen ervaren dat structuur juist datgene geeft waar ze zo aan hechten, namelijk vrijheid en erkenning.

Stevige basis verschaffen
Mijn gedachten gaan uit naar een coachingprogramma dat uitgaat van gedragspatronen die mensen, in dit geval jonge mensen, geneigd zijn te volgen. Een programma dat consequent confronteert met de nadelen en voordelen van het vertoond gedrag; daarbij voorzien is van een systeem voor certificatie en borging. Die laatste twee – certificatie en borging – zijn cruciaal. Ouders en school hebben deze jongeren jarenlang zo losgelaten dat ze gingen zweven. Het wordt tijd dat ze nu een stevige basis krijgen. Bij elk mens is dat een voorwaarde voor groei.

Ga terug naar blogoverzicht

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok