U bevindt zich hier: Home » Blog » Om het makkelijker te maken

Lees blogs van Ciep Training & Coaching
Om het makkelijker te maken

Om het makkelijker te maken

CiEP is een naam waarvan de uitspraak regelmatig aanleiding geeft tot discussie. Mensen zien het woord staan en zeggen: siep. Zou het voor de uitspraak niet handiger zijn om voortaan KiEP te heten? Vast wel. Maar met zo’n verandering van de schrijfwijze gaat een nuttige symboliek verloren. Een die gaat over de essentie van een gezamenlijke afspraak.

Waarom zeggen mensen sentrum en kontact, terwijl beide woorden beginnen met dezelfde letter? Dat doen we omdat daarover een afspraak is gemaakt binnen het Nederlandse taalgebied. Dezelfde afspraak kennen Fransen en Engelsen ook. Maar in Duitsland redt men zich met Zentrum en Kontakt. Deze afspraak hebben de oosterburen niet; wel de afspraak dat je ts moet zeggen als je een Z ziet staan.

Bereidheid

Kortom, de waarde van een afspraak zit niet per se in de afspraak zelf maar in de bereidheid van een bepaalde groep om een afspraak te maken én zich aan die afspraak te houden. En juist voor deze gedachte wil CiEP permanent blijven staan. Want vaak komen we tegen, dat de haalbaarheid van gewenste doelen belemmerd wordt door het bestaan van “de gemaakte afspraken”. Impliciet of expliciet. Iets wat iedereen wil, kan dan niet vanwege iets wat ooit afgesproken is. Maar als we bereid zijn om een nieuwe afspraak te maken, dan blijkt vaak dat ‘veranderen’ niet zo moeilijk is als vaak wel ervaren en gedacht wordt. Het is een kwestie van bereidheid.

Meer wegen zien

Waarop vervolgens iemand antwoordt dat sommige afspraken nu eenmaal te wijd en zijd worden toegepast om ze te veranderen of om uitzonderingen toe te laten. En dan werkt het CiEP-voorbeeld verhelderend. Want ook zij die sterk afspraak-georiënteerd zijn zeggen CiEP met een K. Ze hebben deze uitspraak geaccepteerd tegen de conventies in. Open staan tegenover de mogelijkheid van andere afspraken, maakt het makkelijker om meer wegen naar een gewenst resultaat te zien. CiEP schrijf je als iep met een C ervoor. Waarom? Om het makkelijker te maken!

Ga terug naar blogoverzicht

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok