U bevindt zich hier: Home » Blog » #CiEP, keeps you going

Lees blogs van Shane Orie
#CiEP, keeps you going

#CiEP, keeps you going

Op het werk kreeg ik de CiEP-training aangeboden. Ik had niet het idee dat mijn werk een chaos was en mijn bureau onoverzichtelijk. Nu heb ik een laag urencontract en wil die uren zo efficiënt mogelijk gebruiken. Dus mijzelf toch maar aangemeld.

Misschien krijg ik wel het gevoel “ik doe het nog niet zo verkeerd” of “ik zou er wat van leren”. In beide gevallen mooi meegenomen. Daarnaast wist ik wel dat ik thuis (met vier pubers) nog wel het een en ander aan opruimstructuur kon gebruiken.

Déjà vu

Tijdens de eerste trainingsdag kreeg ik al een déjà vu gevoel. Inderdaad pakte ik op mijn werk ook tig keer diverse documenten op en maakte stapels van dingen, die ik nog moet doen. Soms las ik mijn mail wel drie keer. Vervolgens had ik onvoldoende tijd om ze te beantwoorden. Ik zag meteen wat mijn verbeterpunt was.

Cadeautje: archief opruimen

In 20 jaar tijd had ik veel documenten verzameld. Dat wist ik. Aangezien ik een groot deel van deze documenten via internet opvroeg, kon er veel weg. Maar ik gunde mezelf geen tijd om het eens goed uit te zoeken. De opdracht om een trainingsmiddag te gebruiken om je archief na te kijken en op te ruimen, voelde daarom ook echt aan als een cadeautje.

Drie maanden later…

Nu drie maanden later, merk ik dat ik veel aan de training heb gehad. Niet alleen op het werk, maar ook thuis heb ik meer structuur gekregen. Echter niet alle aangedragen oplossingen werken even goed. Echter door het inzicht in werkprocessen, kun je je eigen werkwijze zo ontwikkelen dat het wel efficiënt is.

Verwerken mail = werk

De grootste klapper maakte ik met mijn mail. Ten eerste al door te accepteren dat het een onderdeel van mijn werk is. En dus tijd kost. Ik had vaak het gevoel: “ik ben al een uur op mijn werk en heb nog niets gedaan”. En dat terwijl ik al mijn mail al gelezen had. Nu plan ik er tijd voor in. Ik beantwoord mijn emailberichten direct en heb het idee al flink veel werk verzet te hebben. Nog voordat mijn kerntaak begint. Dit geeft een heel enerverend gevoel.

Ga terug naar blogoverzicht

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok