U bevindt zich hier: Home » Blog » CiEP werkt bij CAK Relatiebeheer!

Lees blogs van Ciep Training & Coaching
CiEP werkt bij CAK Relatiebeheer!

CiEP werkt bij CAK Relatiebeheer!

Door Ronald Smits MSc

(CMS Manager CAK, afdeling Relatiebeheer)

De afdeling Relatiebeheer is binnen het Centraal Administratie Kantoor (het CAK) opgericht bij de totstandkoming van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) die is ingegaan op 1 januari 2007. Het doel van de afdeling: goede contacten onderhouden met de gemeenten voor het succesvol introduceren van de wet en adviseren en ondersteunen waar nodig. Vanzelfsprekend werd hierdoor veel gesignaleerd wat intern opgepakt moest worden. Hierbij is het enige tijd zo geweest dat de afdeling Relatiebeheer een mini CAK aan het vormen was. Het werk was niet meer te overzien en “ad hoc” en “spoed” leefde in de waan van de dag. Doorgaan op deze manier kon echt niet, hiervoor moest een alternatief worden ingericht. En de resultaten mogen er zijn: er is nauwelijks stress, werkafspraken worden opgevolgd en iedere medewerker blijft toch uniek! 

Hoe kan dat toch? Er wordt sinds begin 2008 bij de afdeling Relatiebeheer gewerkt volgens de CiEP-methode. Bovendien is er een CiEP Management Systeem (CMS) opgezet dat in juli 2010 in gebruik is genomen. Dit laatste is nodig omdat de afdeling is gegroeid van 7 mensen bij de oprichting naar 18 mensen vandaag de dag! Een servicedesk is overgekomen van een andere afdeling, een Webapplicatie Tool is ontwikkeld en vanwege nieuwe wettelijke taken zijn er ook extra ketenpartijen met daardoor vele extra contacten bijgekomen. Transparantie, eenheid, overdraagbaarheid, structuur en uniciteit zijn dan zeer belangrijk. 

Het CAK zit in 2011 midden in een grote organisatorische verandering, ook qua cultuur. Hierin draagt CiEP zeker een steentje bij. Het gaat erom dat er gewerkt wordt op een manier die werkt. Voor iedereen. En waarin iedereen alles kan en mag zeggen. Samen wordt alles ingericht zodat iedereen er een deel van zichzelf en zijn of haar eigen wensen in terug ziet. Werken volgens CiEP en het CMS is werken zoals jij dat wilt. Onze afdeling heeft het CMS dan ook omgedoopt tot: Collega’s Maken het Samen! De afdeling Relatiebeheer is overtuigd van de kracht, effecten en efficiëntie van CiEP. 

Het CMS beschrijft onder meer de dagelijkse werkzaamheden van de afdeling evenals de minder frequente werkzaamheden. Er wordt beschreven hoe omgegaan moet worden met elektronische bestanden en met documentenbeheer. Er wordt beschreven hoe met de in- en externe klanten dient te worden opgegaan. Door het CMS is er een goede scheiding te maken in taken en verantwoordelijkheden. Is het plezierig werken, transparant, planbaar en werkt het. Al het “Ad hoc” is planbaar te maken. Taken en verantwoordelijkheden worden daar gelegd waar ze horen, op een zo laag mogelijk niveau in de organisatie. Elkaar kunnen aanspreken, ondersteunen, werk kunnen overnemen, dat wordt gangbaar. Dit alles wordt continue geaudit zodat het een systeem is dat ook altijd blijft werken. Want hoe mooi het ook kan klinken: het is nooit af! Een goed CMS ontwikkelt zich continue. 

Wil je ook eens ervaren hoe het is om te werken op een manier die echt werkt? Neem contact op met de mensen van Impulsus en CiEP!

Ga terug naar blogoverzicht

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok