U bevindt zich hier: Home » Blog » De Rode Stop-knop

Lees blogs van Sjors Janssen
De Rode Stop-knop

De Rode Stop-knop

Door: Sjors Janssen, CiEP-coach

You have to stop to smell the roses,” zei een nieuwe collega van mij begin jaren negentig. Dat was ongeveer twee maanden nadat ik vanuit Singapore (tijd te kort) naar St. Lucia in de West Indies (werk te veel) was verhuisd. Hoewel ik dacht te begrijpen wat zij tegen mij zei, kon en wilde ik er toen niks mee. Ik was immers ambitieus en wilde voort. Er werd veel van mij verwacht. Ook door mijzelf. Ik vond dat hard werken een deugd was en dat de airconditioning niet vanzelf koelde. Stilstand was achteruitgang, dacht ik…

Krakend tot stilstand
Tien jaar later, in Nederland, kwam ik krakend tot stilstand. Pas toen ontdekte ik hoe hard ik had gelopen zonder vooruit te komen. Dat ik alleen oog had gehad voor anderen en daarbij het zicht op mijzelf was kwijtgeraakt. Dat ik anderen nodig had om niet om te vallen.

Vanaf dat moment besloot ik dat het voor mij zou gaan om een goede balans tussen werk, thuis en mijzelf. Tussen nu, niet en later. Tussen alleen en samen. Tussen inspanning en rust. Tussen trainen en herstellen. En ontdekte CiEP om dat te realiseren.

Preventief onderhoud
Voordat ik bij Impulsus kwam, werkte ik bij een bierbrouwer. Bier brouwen en bottelen zijn procesgerichte activiteiten. Processen die regelmatig worden stilgezet. Voor preventief onderhoud. En zelfs dan dreigt er wel eens iets fout te gaan. Zodra dat zo is, drukt de operator op ‘De Rode Stop-knop’ en zet het proces stil. Corrigeert wat nodig is en zet het proces weer in gang. Logisch toch? Want dit te doen terwijl er honderden flesjes op een bottellijn langs razen, is gevaarlijk en moeilijk.

Mezelf stilzetten
Ik doe dat nu ook regelmatig. Net zoals de ‘bottellijn-operator’ mijn werkproces stopzetten. Voor preventief onderhoud of omdat er iets fout dreigt te gaan. Ik zet mijzelf regelmatig stil. En kijk dan of ik gedaan heb wat ik wilde doen. Of sta simpelweg stil om ‘de rozen te ruiken’. Om eens te bezien of het werkt wat ik aan het doen ben. Of dat het ook anders kan. Makkelijker wellicht. Om daarna, met meer energie en minder blokkades, verder te gaan.

In mijn verleden was dat vanzelfsprekend , maar bleek dat voor mij niet voor de hand te liggen. Nu doe ik het dus. Ben ik mij ervan bewust. Voelt het als een nieuwe (werk) gewoonte.

Ga terug naar blogoverzicht

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok