U bevindt zich hier: Home » Blog » Je wordt ‘gestoord’ van multitasken

Lees blogs van Renée Osté
Je wordt ‘gestoord’ van multitasken

Je wordt ‘gestoord’ van multitasken

Karianne Marcellis deelt haar ervaring en gedachtes over multitasking. Zij is teamleider bij Omgevingsdienst Brabant Noord en volgde in het najaar van 2017 een CiEP-training bij Renée Osté. ‘Ik besef dat als ik thuis werk, ik veel prettiger werk dan op kantoor. Multitasking is een beetje een hype doordat er wel gezegd wordt dat alleen vrouwen dat zouden kunnen doen. Maar je kunt geen twee dingen echt tegelijk doen. Een appje sturen of e-mail lezen doe ik weleens tijdens een vergadering, maar dan mis je toch echt even een stukje van wat er wordt besproken – maar als het niet interessant is, of het onderwerp mij niet of minder aangaat, doe ik het wel. Scheelt toch weer.’ 

Controle achteraf 

‘Als ik thuis werk, doe ik tussendoor allerlei zaken, zoals de wasmachine volgooien en aanzetten, was eruit halen, et cetera. Tegelijkertijd ben ik dan aan het nadenken over de dingen waarmee ik bezig ben. Dus wat ik wel doe, is letterlijk bezig zijn met het ene en in gedachten met het andere. Ik merk ook dat ik tijdens het bellen inderdaad een mail af kan maken of iets anders kan doen. Moet ik het wel controleren naderhand. Borduren en tv-kijken, dat lukt wel samen.’

Minder frustratie 

‘Maar in feite is dingen tussen het werken door doen, zoals borduren en tv-kijken, niet multitasken. Volgens mij kun je snel tussen taken switchen. Bij borduren en tv-kijken is dat niet zo erg. Maar ik besef nu dat als ik thuis werk, ik veel prettiger werk dan op kantoor, waar ik constant word gestoord in de zaken waarmee ik bezig ben. Dat geeft volgens mij al voldoende aan dat je beter niet kunt multitasken. Daar word je ‘gestoord’ van. 

Effectief met één ding bezig zijn scheelt tijd en kwaliteit en levert minder frustratie op. Ik kies er overigens bewust voor om een dag in de week thuis te werken. Daar werk ik veel meer af, kan ik me veel beter concentreren op de zaken on hand. Ik word dan veel minder gestoord door ‘heb je even’, ik zit minder aan de telefoon, et cetera. 

Zojuist werd ik even gestoord bij het schrijven van deze tekst over multitasking. Ik merkte dat ik toch weer even moest kijken waar ik was gebleven. Dus het switchen, al of niet noodgedwongen, tussen werkzaamheden is niet efficiënt – bemerk ik dus zelf.’ 

Ga terug naar blogoverzicht

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok