U bevindt zich hier: Home » Blog » Meer baas, meer echtgenoot, meer vader

Lees blogs van Anita van Hooijdonk
Meer baas, meer echtgenoot, meer vader

Meer baas, meer echtgenoot, meer vader

Eigenlijk was er maar één die helemaal geen klachten had over Jeroen: Jonas, zijn hond. Deze was altijd blij met zijn baas. En Jeroen was ook blij met hem. Jonas mocht dan ook vaak mee naar kantoor. Ook in de avonduren. Ongestoord de werkachterstand aanpakken, terwijl kameraad Jonas tevreden op zijn deken lag. Kon het beter?

Werken tot laat

Ja, het kon beter. Dat wist Jeroen ook. In het gezin waren ze niet zo gelukkig met zijn kantooravonden, die regelmatig konden duren tot een uur of elf. En op kantoor zagen ze liever, dat de oorzaak achter de werkachterstanden werd weggenomen. Er werd naar hem gekeken. Hij moest iets gaan doen, dat begreep hij ook wel. Want hij was niet alleen de baas van Jonas maar ook van het bedrijf waar hij werkte. Dus toen Jeroen op dezelfde beurs stond als ik, was hij al snel geïnteresseerd in wat CiEP kan bieden.

Planning? Proactiviteit?

Jeroen koos voor e-CiEP modules aangevuld met vier coachingssessies op de werkplek. Ook in dit geval was het bezoek ter plaatse zeer verhelderend. Het bureau van Jeroen straalde uit, dat werk “zich nou eenmaal opstapelt.” Maar alleen al zo’n rommelige aanblik maakt het voor een werkgever moeilijk om werknemers te wijzen op het belang van planmatig werken. Of hen te interesseren voor proactiviteit richting de klanten. Bij Jeroens bedrijf bepaalden klanten de agenda wat betreft de deadlines. Maar ze lieten Jeroen en zijn mensen wel geheel vrij in de timing van de facturen. Die werden –omdat al het andere altijd eerst moest– veel later verstuurd dan verstandig is.

Altijd goed: tijdwinst

De eerste stap was het praktisch creëren van tijdwinst. Dat kan door allerlei dubbelwerkfactoren te neutraliseren in het gebruik van de diverse softwaresystemen. Ook helpt het enorm om voortaan de nieuwe e-mail in een keer af te handelen in plaats van steeds opnieuw te lezen maar er toch niets mee te doen. Wie direct ervaart dat hij meer tijd over heeft, krijgt bevestigd hoezeer zijn effectiviteit kan wijzigen door verandering van werkgewoonten. Daarbij schept tijdwinst ruimte voor strategische vragen die behandeling verdienen. Tot nu toe was Jeroen erg bezig met de vraag wat klanten, werknemers en het thuisfront van hem verwachtten. En niet zo met de vraag wat hij verwachtte van hen, met name van de werknemers.

Je plaats innemen

Meer aandacht voor de eigen verwachtingen zou hoe dan ook terecht zijn. Jeroen is iemand die zijn vak inhoudelijk goed verstaat, die hard wil werken en aangenaam in de omgang is. Hoe zou het uitpakken als hij eens meer zijn plaats als directeur innam en duidelijk was over zijn verwachtingen? In de navolgende sessies op de fysieke en digitale werkplek was duidelijk te zien, dat er overzicht was gecreëerd. Dit had allerlei voordelen met zich meegebracht: een echte planning, snellere facturering, grip op de werkhoeveelheid, prioriteitstelling én de structuur om tijdig datgene te doen wat Jeroen voordien nogal lastig vond: delegeren. Ging dat nu beter? Absoluut. En Jeroens keuze om meer baas te zijn werkte door tot buiten het bedrijf; hij is nu ook meer echtgenoot en meer vader.

Ga terug naar blogoverzicht

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok