U bevindt zich hier: Home » Blog » Stressvrij is het pas ’s avonds na 22 uur

Lees blogs van Ciep Training & Coaching
Stressvrij is het pas ’s avonds na 22 uur

Stressvrij is het pas ’s avonds na 22 uur

Hoe kun je effectief werken, overzicht houden en je verbonden blijven voelen, terwijl je tegelijkertijd struikelt over een bellende partner en er een kleine roedel thuisonderwijs-weigeraars rondloopt?

Bij zo’n vraag had je een paar weken geleden misschien schouderophalend gedacht: “Daar kies je toch zélf voor?” Die vrije keuze hebben we echter niet meer. Als Corona iets heeft veranderd, dan is het wel het idee dat we het leven grotendeels zelf in de hand hebben, de gedeelde maakbaarheidsillusie waar we nietsvermoedend in rondkabbelden en de individualiteitswaan waar collectief aan werd geleden. BOEM. Paf. Kapot.

Ineens staan we met elkaar voor de vraag hoe het nu verder moet, nu bedrijven gesloten zijn en misschien wel blijven, je team niet live met elkaar kan overleggen, de gebruikelijke overlegstructuren niet meer werken en ‘besluitvorming in de gang’ even geen optie meer is.

Nog even los van de slapeloze nachten, de opstandige huisgenoten, de tot-tergens-toe almaar opstapelende boeken, vragen, vuile was en ogen vol vraagtekens na de verzuchting dat ze nu eindelijk zelf wel eens zouden mogen weten waar hun huiswerk sokken fietssleutel is gebleven…

 

Waar het om draait is dat we dit allemaal nog moeten gaan organiseren. We hadden dit nog niet eerder aan de hand. Pas nu we massaal thuiswerken, merken we hoezeer we van face-to-face overleg afhankelijk waren. Nu komt de afstemming en daarmee voortgang van projecten in het geding, komen deadlines en ook klantafspraken in gevaar, moeten er van stel op sprong afspraken over bereikbaarheid en beschikbaarheid worden gemaakt, en ga zo maar door… Hoe kun je daar je weg in vinden?

Delen

Dat is nu precies de vraag waar we met werken volgens CiEP een antwoord op kunnen geven. Dus al past het misschien niet helemaal, toch willen we in deze uitzonderlijke situatie gebruik maken van de nieuwsbrief om iets uit delen van wat we in huis hebben. Door vragen te stellen, tips te geven, inspiratie te delen en de korte werk-webinar uit te lichten. Misschien heb je er zelf iets aan en mogelijk ken je anderen die nog niet hebben geCiEPt die we op deze manier snel op de rit kunnen helpen.

Menselijke overwegingen

We zijn niet voor niets sinds jaar en dag expert in tijd- en plaats-onafhankelijk denken. Waar in een projectmatige aanpak vaak als vanzelf aandacht wordt besteed aan de infrastructuur waarmee alle medewerkers vanaf een thuiswerkplek kunnen inloggen en gebruik maken van de digitale bedrijfswerkomgeving, richten wij ons van oudsher al op de menselijke kant.

Die is allesbehalve vanzelfsprekend. Hoe ga je bijvoorbeeld om met werktijden, als werk in een privé omgeving gaat plaatsvinden? Met kinderen die thuis zijn van school? Hoe zorgen we voor telefonische bereikbaarheid en wie draait er mee in de diensten? Doen we al het overleg online, en hoe moet dat dan? Mogen er ook zaken niet doorgaan? Vertragen? Hoe regelen we de besluitvorming?

Het verschil tussen een geslaagd en mislukt traject is te vinden in de gemaakte afspraken.

Wat het vraagt

Om in deze omstandigheden effectief te blijven werken en samenwerken zijn twee dingen belangrijk. Het eerste gebeurt vrijwel vanzelfsprekend: met grote vaart de meest vitale processen veiligstellen. Je hoort dan bijna letterlijk een zucht van opluchting door de organisatie klinken. Maar als er daarna niet opnieuw – een langere – adem wordt gehaald om ook de randvoorwaarden op orde te brengen, is het de vraag of de noodmaatregelen voldoende zijn. Wil een organisatie door kunnen draaien, of kleiner: wil een team kunnen blijven presteren, dan vraagt dit om duidelijke prioriteiten, aangeven wat er wel en ook wat er niet gedaan wordt, sturen op resultaten, om heldere werkprocessen en communicatie-afspraken en vooral ook: zorgen voor contact en verbondenheid.

What it takes

Hoe eenvoudig dat ook klinkt, wat het vraagt is mentale veerkracht, doelgerichtheid, nederigheid, slagvaardigheid, focus, servicegerichtheid en nog meer eigenschappen die we zelden allen tegelijk in ons verenigen. En dat terwijl we elkaar niet in de ogen kunnen kijken of een bemoedigend schouderklopje kunnen geven.

Eén bericht dichtbij

Juist nu we verstoken zijn van onze gebruikelijke contactmomenten, is het zaak om aan mensen te blijven denken. Six handshakes zijn niet zomaar te verwarren met 500+ contacten. Een bewuste ontmoeting is iets anders dan een achteloze ‘klik’. We helpen je graag op weg om nieuw te organiseren en verbondenheid op afstand te creëren. Voor deze en andere vragen kon je altijd al met ons bellen, mailen of chatten en we zijn nu ook via whatsapp bereikbaar, op nummer (06)1380 5519.

Ga terug naar blogoverzicht

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok