U bevindt zich hier: Home » Blog » Werk je thuis ook gezond?

Lees blogs van Ciep Training & Coaching
Werk je thuis ook gezond?

Werk je thuis ook gezond?

Het Nieuwe Werken

Steeds meer bedrijven maken de omslag naar Werken 3.0, Het Nieuwe Werken of Tijd- en Plaatsonafhankelijk Werken. Het aantal werkplekken en reiskilometers wordt teruggedrongen, met als grote voordelen kostenbesparing en een lagere belasting van de luchtkwaliteit. Medewerkers hebben het voordeel van flexibiliteit: de mogelijkheid om je werklocatie en werkplek af te stemmen op je werk-privé balans en de aard van je werkzaamheden.

Hogere werkdruk

Die werk-privé balans is er vaak bij gebaat als je wat meer thuis werkt. Om geconcentreerd te kunnen werken, minder woon-werk kilometers te maken, of de kinderen uit school te halen. Vaak verandert er echter meer dan alleen je werkomgeving. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen thuis gemiddeld meer uren werken én langere periodes aaneengesloten achter de computer zitten. Dit komt deels doordat er meer geswitcht wordt tussen werk- en privézaken. Andere oorzaken kunnen zijn dat contact en communicatie minder makkelijk lijken te verlopen, of dat de (verstrekte) hulpmiddelen onvoldoende bekend zijn om er optimaal gebruik van te maken.

Daarbij komt ook nog dat we er thuis eerder een tandje bij zetten, dan een stapje terug doen. Dit kan leiden tot (teveel) extra belasting. Van je onderrug of schouderbladen, maar ook mentaal of sociaal. Als je meer ballen tegelijkertijd in de lucht probeert te houden, kan dat ten koste gaat van overzicht, plezier, resultaten, gemoedsrust en (hè?!?) de balans werk-privé. En daar was het hem je nou juist om te doen..

Tips

Gezond werken begint met je basis op orde brengen. Naast de ergonomie van je werkplek en het aannemen van een goede werkhouding, is het belangrijk dat je kiest voor voldoende ontspanning, afwisseling en beweging. Voor het leveren van topprestaties op je werk, kun je de kunst afkijken van topsporters. Na elke energieboost heb je tijd nodig om te herstellen. Even koffie halen of een praatje met een collega of huisgenoot is vaak al genoeg.

Daarmee zijn we er natuurlijk nog niet.. maar voor nu hou ik het bij een paar tips. Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over hoe CiEP je kan ondersteunen om bewust, gezond en effectief te werken? Bel naar 071-301 2841; ik spreek graag met je verder.

  • Zorg dat je helder hebt waar je op uit bent dit jaar, in dit project of voor deze ene dag.
  • Besteed aandacht aan je werksysteem, zodat je overzicht, structuur en doorstroming hebt van je informatie en je werkvoorraad.
  • Benut de hulpmiddelen die je ter beschikking staan, om je werkprocessen te vergemakkelijken en je doelen te bereiken.
  • En train jezelf in de mentale vaardigheden die je nodig hebt om effectief te werken, zoals kiezen, concentratie en focus.
Ga terug naar blogoverzicht

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok