U bevindt zich hier: Home » Blog » Werken volgens CiEP, thuis en online

Lees blogs van Ciep Training & Coaching
Werken volgens CiEP, thuis en online

Werken volgens CiEP, thuis en online

De maatregelen om het sociale verkeer te beperken en zo verdere verspreiding van het COVID-19 virus te voorkomen zijn verlengd tot 1 juni. 

Hele bedrijfslocaties zijn gesloten, teams zijn niet meer tegelijkertijd aanwezig, de gebruikelijke overlegstructuren functioneren niet meer en ‘besluitvorming in de gang’ is even geen optie meer. Nog even los van de enorme financiële druk die hierdoor ontstaat, worden we ook geconfronteerd met een aantal praktische zaken rond hoe we dit allemaal gaan organiseren. Mensen werken massaal thuis, de afstemming en daarmee voortgang van projecten is in het geding, deadlines en ook klantafspraken komen in gevaar, afspraken over bereikbaarheid en beschikbaarheid moeten van stel op sprong worden gemaakt, en ga zo maar door… Iedereen is zoekende.

Dubbel

Alhoewel we het absoluut als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid beschouwen om bij te dragen aan het indammen en hopelijk ook stoppen van de verspreiding van het Corona-virus, is er ook een andere kant. Immers, juist in deze tijd waarin een normale bedrijfsvoering vrijwel nergens meer mogelijk is, zou CiEP een verschil kunnen maken.

Veel vragen..

CiEP is sinds jaar en dag expert in tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Was Het Nieuwe Werken tot nog toe een keuze, vanaf vandaag is het in één klap noodzaak. Dat brengt nogal wat vragen met zich mee, waar je in een projectmatige aanpak meer tijd voor hebt om antwoorden op te vinden. Dat geldt niet alleen de infrastructuur waarmee alle medewerkers vanaf een thuiswerkplek kunnen inloggen en gebruik maken van de digitale bedrijfswerkomgeving. Ook de menselijke kant van op afstand samenwerken is allesbehalve vanzelfsprekend. Hoe ga je bijvoorbeeld om met werktijden, nu werk in een privé omgeving gaat plaatsvinden? Met kinderen die thuis zijn van school? Hoe zorgen we voor de telefonische bereikbaarheid van de organisatie en van afzonderlijke medewerkers? Doen we al het overleg online, en hoe moet dat dan? Mogen er ook zaken niet doorgaan? Vertragen? Hoe regelen we de besluitvorming?

.. eenvoudige oplossingen..

Om nu in deze omstandigheden effectief te blijven werken en samenwerken is het meer dan ooit belangrijk om met vaart de vitale processen veilig te stellen en vervolgens de randvoorwaarden op orde te brengen om de organisatie voor langere tijd door te kunnen laten draaien. Dat vraagt om duidelijke prioriteiten, aangeven wat er wel en ook wat er niet gedaan wordt, sturen op resultaten en heldere werkprocessen en communicatie-afspraken. Hoe eenvoudig dat ook klinkt, het vraagt menselijkerwijs om mentale veerkracht, doelgerichtheid, nederigheid, slagvaardigheid, focus, servicegerichtheid en nog meer eigenschappen die we zelden allen tegelijkertijd in ons verenigen. En dat terwijl we elkaar niet in de ogen kunnen kijken of een bemoedigend schouderklopje kunnen geven.

.. menselijk en online

Juist nu de nood aan de man is, is het zaak om schouder aan schouder te staan. Werk je niet in zorg, horeca of vergelijkbare situaties, dan kan leren, werken en samenwerken net zo goed online. We dragen daar met CiEP graag aan bij, door de jarenlange expertise die we hebben op het gebied van effectief en stressvrij werken, van zelfsturing en persoonlijk leiderschap met jullie te delen. We zullen dit doen via LinkedIn en Facebook, door van dag tot dag tips te geven en video’s te plaatsen die helpen om een nieuw ritme te vinden, voor overzicht en doorstroming te zorgen en rust en ontspanning in te bouwen.

Heb je andere vragen? Je kunt ons op ieder moment via Whatsapp bereiken op nummer  06-1380 5519. We helpen je graag op weg om nieuw te organiseren en nieuwe manieren van werken eigen te maken, zodat er niet hoeft worden ingeboet op de productiviteit en op het welbevinden van medewerkers. Gaat de behoefte verder dan met een losse vraag en tips te beantwoorden: al onze trainingen zijn beschikbaar via ons online platform CiEP Online, workshops kunnen via Zoom worden verzorgd, coaching kan via Zoom, Skype of telefonisch. Kijk voor de Online Specials op www.ciep.com/trainingen.

Ga terug naar blogoverzicht

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok