U bevindt zich hier: Home » Blog » Solo (in je team)

Lees blogs van Ciep Training & Coaching
Solo (in je team)

Solo (in je team)

Werken in een team biedt veel voordelen, waaronder ook bundeling van krachten in een gezamenlijke richting. Je werkt samen toe naar een doel en daarmee bereik je meer dan dat mensen solo zouden opereren. Maar is dat eigenlijk wel zo? We geloven het graag, maar wordt een groot succes niet nog veel meer bepaald door de verscheidenheid in het samenspel en de ruimte voor solo’s?

Eigen partij

Stel dat je met een amateur-operagezelschap oefent voor een uitvoering van Carmen. In het koor zitten mannen en vrouwen, onderverdeeld in bassen en tenoren, alten en sopranen. Allen zingen een eigen partij. Die zijn op elkaar afgestemd, maar klinken juist zo prachtig samen doordat er tweede stemmen zijn en tegenstemmen. De verschillen in rol en de harmonie in maat, volume en klankkleur zorgen samen voor een klinkend resultaat.

Hoogste lied

Minder welluidend wordt het, als de bassen zich laten verleiden tot de melodie. Die is het bekendst en ligt het makkelijkst in het gehoor. Het zijn de noten die je op je zang neemt als je iemand wil laten weten hoe iets klinkt. Zonder de ondersteunende stemmen of instrumenten klinkt de melodie helder en wijst de weg. Door ze toe te voegen ontstaat er diepte en warmte, en kan een song zelfs emoties losmaken of je in vervoering brengen.

Solo

Dan verschijnt Carmen ten tonele. Het gezelschap slaakt een zucht van opluchting nu blijkt dat er voor de solo een professionele operazangeres is ingehuurd. Niets gelijke inzet, ongeveer vergelijkbare kwaliteit. Er zijn echt onderdelen waar je talent voor moet hebben, en waar je dan ook nog minimaal 10.000 uur aan besteed moet hebben om dat talent te ontwikkelen.

Grote hoogte

De zangeres zet in en brengt de toehoorders in verrukking. Zo vol, zo uniek, zo prachtig. Dan valt het koor in en komt de sopraan nog meer tot haar recht. Ze wisselen af en ze wordt door de anderen ondersteund. De hoogtes die ze haalt, kunnen door niemand worden geëvenaard … Zonder de andere partijen zou ze al snel de aandacht en waardering van het publiek verliezen.

Teamresultaat

Een geweldig resultaat ontstaat niet automatisch. Zelfs niet als je een aantal getalenteerde mensen bij elkaar zet die zich op een gezamenlijk doel richten, zich houden aan de werkafspraken en aan de besluiten die genomen worden. In een luisterrijk gezelschap zijn er verschillende rollen, die elk met verve worden ingevuld. Er is oor voor andere geluiden; de bereidheid zelf wat in te houden om een ander tot zijn recht te laten komen. Het zijn juist die intermenselijke talenten die het verschil maken. Tussen een gewoon team en een topteam.

 

Wil je meer weten over teamontwikkeling of een muzikale workshop inzetten als inspiratiesessie rond samenwerking, communicatie of leiderschap binnen je organisatie?

Bel ons kantoor (071 301 28 41) of vul dit contactformulier in.

 

Ga terug naar blogoverzicht

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok