U bevindt zich hier: Home » Blog » Veranderen en meer verdienen

Lees blogs van Anita van Hooijdonk
Veranderen en meer verdienen

Veranderen en meer verdienen

“Ik heb wel eens het gevoel dat mijn medewerkers als het ware zitten te wachten om elke verandering die ik voorstel af te kunnen schieten.” Maar zelf nauwelijks met initiatieven komen. Zo erg als het hier staat, is het niet in het bedrijf waar Walter directeur is. Maar ik begrijp zijn opmerking goed.

De bereidheid tot verandering is inderdaad niet groot in dit familiebedrijf, waar in 2016 nog met gepaste vreugde het mes werd gezet in een slagroomtaart ter ere van het 50-jarig bestaan. Bij dat moment was Walter niet aanwezig. Want hij werd pas later door de familie aangesteld als directeur. Op zich een verstandige zet van de familie, vindt een aantal senior-medewerkers. Maar… Walter is een man van buiten; iemand die niet alles weet van verzekeringen voor de binnenscheepvaart en bulklogistiek. Hij kent niet elke klant, diens wensen en –regelmatig ook– diens grillen. Als nieuwe directeur gaat Walter te makkelijk-vinden de medewerkers- voorbij aan het gegeven, dat in het bedrijf dingen niet zomaar zijn zoals ze zijn. Nee, alles heeft een reden. En dat kan nooit een slechte reden zijn. Immers, het bedrijf heeft kunnen uitgroeien tot drie vestigingen door te doen zoals het tot nu deed. Toch?

Info delen betekent stress verminderen!

Niet iedereen in het bedrijf kijkt er zo tegenaan. Vooral de mensen van de administratieve ondersteuning zien wel iets in verandering. Met name verandering in de samenwerking met de verzekeringsadviseurs, de mensen van de buitendienst, veel op pad en daardoor weinig tijd op kantoor. De administratieve krachten willen de specialisten graag ondersteunen in hun dienstverlening aan de klanten. Maar dat valt niet mee. De vakmensen van de buitendienst hebben vaak ‘alles in hun hoofd zitten’. Ze gaan pas informatie delen, als hun klant over 59 minuten een overzicht of offerte moet ontvangen. Dus, als de specialisten wat eerder inzichtelijk zouden maken waarmee en met welke klant ze bezig zijn, dan zou dat heel veel schelen. Stress omlaag en efficiëntie omhoog. Een kwestie van eerder tijd nemen om te plannen en te communiceren, tijd die je al heel snel dubbel en dwars terugverdient.

Ook Walter, de directeur, wil meer inzicht hebben. Niet omdat hij de adviseurs verdenkt van oneigenlijk handelen, want zo zitten ze niet in elkaar. Het zijn ervaren, harde werkers. Maar geven ze hun tijd ook op het juiste moment aan de juiste klanten?

Krijgen wat je verdient

Als je je blik verruimt, zie je meer en dus ga ik het verandertraject maar eens beginnen met drie vragen waarin de adviseurs beroepsmatig zeker belang hebben: Welke klanten eisen altijd het meest jouw aandacht? – Welke klanten geef je altijd die aandacht? – En welke klanten zouden daarvoor meer moeten betalen? Die vragen leveren vast ook discussie op. Geeft niks. Men gaat ervaren, dat meer verdienen ook mogelijk kan worden door meer tijd gericht aan accountplanning te besteden!  Niet onderweg in de file, maar met een lekker kopje koffie op kantoor. Vaak gaat verandering over even stilstaan bij wat je eigenlijk verdient en dus ook zou moeten krijgen.

 

Benieuwd of CiEP iets voor jou is?

 
 
 
 
Ga terug naar blogoverzicht

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok