U bevindt zich hier: Home » Blog » Kies voor winst

Lees blogs van Gery Groen
Kies voor winst

Kies voor winst

Waardengedreven werken

Tijdwinst een illusie? of toch niet? Tijd is eigenlijk niet veel meer dan een afspraak over hoe we omgaan met de duur en volgorde van gebeurtenissen. We hebben allemaal 168 uur per week en allemaal kunnen we die tijd maar één keer besteden. Winst haal je door goede keuzes te maken en je tijd te besteden aan wat waardevol is voor jou, je organisatie, je thuisfront en anderen die belangrijk voor je zijn.

Harder werken helpt om je werkhoeveelheid weg te werken..

Een zeer hardnekkig misverstand, op de voet gevolgd door Efficiënt werken helpt om … Volg je deze gedachte, dan kun je je voorstellen dat je beknibbelt op tijd om op te laden, overzicht te creëren en pro-actief te plannen. Terwijl je daar waarschijnlijk juist méér tijd voor wilt hebben. Net als de meeste deelnemers aan CiEP overigens, samen met waarden als ontspanning, vertrouwen, kwaliteit, rust, zekerheid, professionaliteit.

Op organisatieniveau klinkt het gesprek vaak iets anders; het kan bijvoorbeeld gaan over werkdruk, inefficiëntie in processen, gebrek aan pro-activiteit, taakvolwassenheid, ontwikkeling van de competentie plannen en organiseren. In de kern hebben we het dan over hetzelfde. Er gaat tijd zitten in dingen die er minder toe doen. En die kan niet besteed worden aan wat er werkelijk belangrijk is.

Als we doorredeneren: stel dat we anders kiezen, andere planningen maken, andere stappen nemen, dan zouden we zomaar onze gewenste resultaten kunnen halen.  

Een haalbare kaart? Jazeker, de CiEP-werkprincipes helpen je om echte winst te halen. Plan Het Nu! en je begint met waarde bepalen: waarom is het belangrijk? Je creëert je dag, je week, je project en verbind je ermee. Doe Het Nu! en je beslist in één keer. Je verschuift je tijdsbesteding en je tijdsbeleving door te kiezen voor wat er toe doet. Zeg Het Nu! en je zegt wat je doet én wat je niet doet, ongeacht de consequenties.

Door te kiezen zorg je voor focus, overzicht en helderheid. Dat creëert gemoedsrust én ruimte om te doen wat er toe doet.

 

Ga terug naar blogoverzicht

Beoordelingen

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok