U bevindt zich hier: Home » Blog » Meer kans op WAUW

Lees blogs van Ciep Training & Coaching
Meer kans op WAUW

Meer kans op WAUW

Laatst sprak ik met Menno van der Haven. Hij vertelde me over hoe leven volgens CiEP langzamerhand een gewoonte is geworden. Ik vroeg hem zijn verhaal op te schrijven.. 

“Ontelbaar, het aantal keer dat ik per dag kies. Wat doe ik wel, wat niet? Wat doe ik nu, wat later, wat misschien wel nooit? Houdt het nooit op? Aanbod van werk versus beschikbare energie, die balans lijkt chronisch te schommelen. Tuurlijk, ook ik heb een soort van gemiddelde per dag, maar dat is geen garantie dat het ook iedere dag zo loopt. En dus blijft plannen uitdagend, en kiezen noodzakelijk.

Niet kiezen kan niet. Die ervaring heb ik. Ik verzuip binnen een week of drie in klussen en activiteiten, en terroriseer mezelf met mentale lijstjes, een vol hoofd, slecht geweten en een uur of twee wakker liggen. En ik word echt heel schattig in de omgang.

Dat wil ik niet. Hoe hou ik overzicht, hoe hou ik grip? Hoe zorg ik dat kiezen zo makkelijk mogelijk gaat? Hoe maak ik het me makkelijk en hoe hou ik het zo? Wat ik inmiddels geleerd heb: ik kan kiezen als ik weet wat ik kan, en wat ik wil. En heel eerlijk: da’s lastig, want ik wil meer dan ik kan.

Altijd al. Ik word zo blij van opmerkingen als: Oef…dat gaat nooit lukken. Dat kan nooit, met zo weinig budget. We weten echt niet hoe we dat kunnen doen. Herken je dat? En dat wat er in je binnenste gebeurt? Die soort van adrenaline explosie, tintelende vingers, warme wangen en 13 ideeën die tegelijkertijd bij je binnenbarsten? En dat je omgeving dat herkent en tegen je zegt: Geweldig! Wil jij dat dan gaan doen? Dat is wat ik wil.

En dan eens goed gaan zitten en een brainstormsessie met jezelf houden – gewoon, met een stift en een flip-over. Denktijd. Broeitijd. Inspiratie opdoen, ergens of met iemand. Dat lekkere gevoel in je hoofd, als je merkt dat oplossingen, creativiteit en adrenaline samen zorgen dat HET IDEE er aan komt. Dat bespreken met je opdrachtgever en merken dat die langzamerhand blij wordt. Wauw – dat is wat ik wil.

Ik wil veel en kan veel. Maar niet alles, onbeperkt, altijd. Altijd in de full attack mode – dat lukt niet. Geloof me, ik heb de grenzen van mijn kunnen opgezocht, en gevonden. Confronterend, maar wel eerlijk, en bepalend, want grenzenstellend.

Ik weet ook wat ik niet wil. En ook daar heb ik niet altijd de regie in handen, maar sturen kan ik wel. En dat doe ik, steeds meer en steeds beter. Less = More. Minder gedoe, meer kans op wauw. En dus: geen LinkedIN, Facebook en Messenger op mijn mobiel. Offline aan stukken schrijven. Alle elektronische meldingen ( Mail! Bericht! Retweet! Regenbui!) op alle apparatuur uitzetten. Geen horloge om. Een klus tegelijkertijd. Een notitieblokje bij-de-hand ( want creativiteit laat zich slecht temmen). Niets onthouden maar direct doen, of opschrijven. Een tas met spullen die ik gebruik, niet die ik ‘nodig’ denk te hebben. Adressenboek geminimaliseerd. Takenlijst op repeterende datum ( back-up, tandarts, koffiezetter ontkalken).

Het blijft balanceren, willen en kunnen. Minder gedoe geeft mij meer kans op wauw. En daar word ik blij van.”

Ga terug naar blogoverzicht

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok