U bevindt zich hier: Home » Blog » Ons advies voor drukke gezinnen?

Lees blogs van Anita van Hooijdonk
Ons advies voor drukke gezinnen?

Ons advies voor drukke gezinnen?

De een haar eigen bedrijf, de ander een drukke internationale baan, meebesturen op school  en een soepel gezinsleven? Dat kan toch niet!! Of toch wel als je allebei CiEPt?

“Ik merkte dat ik dingen ging missen en daardoor vaak ’s nachts wakker werd en dan dacht: Oh jee, dát had ik nog moeten doen, en die had ik nog moeten bellen… Dan legde ik maar een lijstje naast mijn bed, kon ik tenminste noteren wat me wakker hield.  Mijn inbox liep structureel over en de avond voor de vakantie zat ik dan nog 500 mailtjes weg te werken. Het werd het tijd om in te grijpen. Toen ben ik het CiEP-programma gaan volgen. ” Aan het woord is Tanja de Mooij, directeur en oprichter van arbodienstverlener Trendel  gevestigd in Alphen aan de Rijn. 

“Nu verwerk ik mijn mail veel gestructureerder en vlotter. De trigger gaat al af bij 100 mailtjes in mijn inbox en daar plan ik dan bewust tijd voor in om die op te schonen. Het loopt niet meer zo op.  Ik heb meer controle en dat geeft veel rust in mijn hoofd. Overdag heb ik nu tijd voor mijn managementtaken, die ik voorheen vaak ’s avonds deed, maar dan hebben we natuurlijk ook spitsuur in ons gezin. En ik ben voorzitter van de MR op school. Ik vind het belangrijk ook daar een bijdrage te leveren.”

Haar man Kees de Mooij, projectmanager bij de Duitse kranenbouwer NKMNoell Special Cranes knikt instemmend. “Toen ik zag dat Tanja meer rust en energie kreeg wilde ik dat ook voor NKM. Op kantoor beslis ik veel sneller over de dingen die op me afkomen. Door Doe het Nu!,  Plan het Nu!, Zeg het Nu! communiceer ik duidelijker over wat ik wanneer nodig heb van anderen en krijg ik veel sneller antwoord. Als ik terugkom uit het buitenland op vrijdagmiddag behandel ik mijn mail en plan mijn werk in. Ik ga met een goed gevoel het weekend in en mijn aandacht is dan ook bij de kinderen. Ze zitten op hockey en tennis, en dan ben je druk met ze naar wedstrijden te brengen. Voor mij was het trouwens een eye-opener dat het oke is om tijd voor de “BV-ik” te nemen in je werk, zoals het plannen en organiseren van je eigen werk of een praatje bij de koffie.

Tanja: “Ik merk dat ik veel besluitvaardiger en productiever ben geworden. CiEP leerde keuzes te maken, en dat werkt door. Of het nu over mijn personeel gaat, het bouwen van een website of innovatie. Die website was er nu nog niet als ik daar niet wekelijks tijd voor had geblokt in mijn agenda.”

Eensgezind passen ze ook thuis de CiEP-principes toe. “We begrijpen elkaar nu veel beter. Zo hebben we in de meivakantie de zolder en de schuur opgeruimd. Je hebt iets in je handen en dan besluit je meteen wat je ermee gaat doen!  De oude management- en studieboeken konden veel makkelijker weg dan ik altijd dacht. En als ik me hierin wil verdiepen dan schaf ik wel de nieuwste inzichten aan! Ook in de privé-mail is de CiEP-indeling erg handig. We zitten nog wel een beetje te puzzelen hoe we dat gaan doen met onze gezinsagenda, die hangt hier thuis in de keuken en soms heb je die gegevens ook op je werk nodig om iets te plannen. Kees geeft nu in ieder geval heel tijdig zijn opties voor buitenlandse reizen door, dat werkt heel goed voor mij want ik moet dan thuis alles opvangen.”

Ons advies voor andere drukke gezinnen? Hou ruimte voor spontaniteit, ook in je relatie!

Ga terug naar blogoverzicht

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok