U bevindt zich hier: Home » Blog » CiEP = kiezen

Lees blogs van Jolanda Verstraate
CiEP = kiezen

CiEP = kiezen

Druk, druk, druk. Het was mij op het lijf geschreven. Zo lang ik mij kan herinneren heb ik een volle agenda.

Geleefd worden door omstandigheden en anderen

Het begint al op de middelbare school: huiswerk, vrienden, uitgaan, ouders, sporten, clubjes waar je bij wilt horen, allemaal leuke dingen en ja je bent jong en je wilt wat dus what’s the problem? Later in het leven gaat het vrolijk verder: leuke en drukke baan, samenwonen, vrienden en familie, nieuw huis, klussen, avondstudie, zomervakantie, wintersport. Pfff… af en toe voelt het wel als een beetje veel, maar ja, je wilt toch alles doen, niks missen, niemand teleurstellen en overal bijhoren. Toen er tenslotte nog een gezin bijkwam, deed ik er gewoon een schepje bovenop. Alles bleef zoals het was. Oké 4 dagen werken in plaats van 5, maar verder ging ik gewoon door. Kind erbij en dan maar alles een beetje sneller, dan past het nog steeds. Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen dat het op mijn werk niet anders was: volle agenda’s, veel interessante projecten, stressen voor deadlines en iedereen die iets van mij wilde. Bij afspraken kwam ik altijd net op tijd of net  te laat, altijd gehaast. Maar ja, het moest toch gedaan worden. Ik had toch geen keus? Of toch wel?

En/en

Geen moment kwam het in mij op dat ik wellicht zelf de veroorzaker was van mijn hectische en drukke leven. Ik vond het hooguit opmerkelijk dat ik na een jaar lang elk vrij uurtje in huis te hebben geklust, ik na de verhuizing helemaal geen “extra tijd” over had. De tijd ging zomaar op aan andere dingen, het overkwam me en ik was mij er niet bewust van. De grote ommekeer kwam pas toen ik een paar jaar geleden een sabbatical nam. Nu kon ik eindelijk eens rustig aan doen, met een boek op de bank. Al die dingen doen waaraan ik nooit toekwam of gewoon eens helemaal niets doen. Ik zag het al helemaal voor me. Niets bleek minder waar! Mijn dagen leken zich als vanzelf te vullen met allerlei andere leuke én minder leuke zaken en van wat ik van plan was te doen kwam niets terecht. Hoe frustrerend! Het toeval wilde dat ik rond die tijd met CiEP in aanraking kwam en het mij steeds duidelijker werd dat ik het zelf veroorzaakte. Op het moment dat ik bewust aan de slag ben gaan kiezen en mijzelf voor de keus stelde “doe ik het nu, niet of later”, is er meer lucht in mijn agenda gekomen. Nu doe ik ook die dingen die ik mij had voorgenomen te doen, zowel zakelijk als prive. Door eerst te bepalen wat ik wil en wat voor mij belangrijk is en daarna bewust te kiezen waaraan ik mijn tijd wil besteden en wanneer ik dat ga doen is er ruimte gekomen voor en/en in plaats van of/of. De frustratie maakt steeds vaker plaats voor voldoening. De automatische piloot van alles te willen is sterk, maar ik herken het steeds sneller, zodat ik tijdig kan bijsturen en schakelen.

Dat is waar CiEP voor mij over gaat!

Ga terug naar blogoverzicht

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok