U bevindt zich hier: Home » Blog » CiEP je vitaliteit (2)

Lees blogs van Laura Rote
CiEP je vitaliteit (2)

CiEP je vitaliteit (2)

Vorige week besprak ik op deze plaats hoe we ons lichaam iedere dag weer blootstellen aan allerhande kwalijke stoffen. Hoe we steeds minder in beweging komen, ervan uitgaan dat er voor iedere kwaal een pilletje is en gewoonweg op de automatische piloot leven. Dit naar aanleiding van het boek Antikanker van David Servan-Schreiber, dat ik geheel in het licht van CiEP bekeek.

Toch is er ook goed nieuws: we kunnen namelijk keuzes maken.  Wat consumeren we wel, en wat niet? Wat smeren we op onze huid, en wat niet (meer)? Hang ik een shirt uit de stomerij eerst even uit, of trek ik het meteen aan? Zit ik vanavond op de bank, of wandel ik over het strand? Waarop trakteer ik mijzelf? En wat is eigenlijk de definitie van een traktatie? (een ijsje met suiker? Een slagroomtaart?). Waarom nemen we vaak juist dat soort producten? Is dat een gewoonte, omdat we het ‘nou eenmaal altijd al zo doen’? We hebben het over een heel essentiële waarde, die van ‘gezondheid en vitaliteit’. En dat is meer dan ‘2x per week fitnessen’, of een maand een dieet volgen. Het vergt een bewuste brede levenslange houding, alles in het licht van jezelf, jouw gezondheid, jouw vitaliteit.

Kies bewust
Er is een groot aanbod in de winkels en wij vertrouwen dat aanbod en daarmee de voorlichting, de producenten, de overheden en de kwaliteitsinstanties. Wij vertrouwen erop dat anderen goed voor onze gezondheid zorgen. Dat is ons goed recht! Maar hoe meer ik lees, hoe meer mijn vertrouwen beschaamd wordt, hoe machtelozer ik me voel, en hoe verontwaardigder en zelfs bozer ik neig te worden! Ik richt mijn energie liever op iets anders, namelijk op de keuzes die ik maak uit een gezond aanbod in de winkels. Dat gezonde aanbod is er namelijk óók.

Omgaan met stress
Naast voedsel, leefmilieu, beweging en visie, is ook de mate van stress en spanning die wij ervaren van invloed op onze gezondheid. We kennen het allemaal. En wat doen we eraan? Onderzoek heeft volgens het boek uitgewezen dat een van de belangrijkste ziekmakers het gevoel van ‘onmacht’ is. Zieke mensen reageerden met een ‘ja’ op de volgende twee stellingen c.q. overtuigingen:

– Ik denk dat het onmogelijk is de doelen waarnaar ik streef te bereiken.

– De toekomst lijkt me weinig hoop te bieden en ik denk niet dat er iets zal verbeteren. Wat is het toch belangrijk om als mens je waarden en de daaraan gerelateerde gewenste resultaten bewust helder te krijgen en de weg ernaartoe te bewandelen. Om het bespreekbaar te maken. Om wellicht een andere weg te vinden richting het gewenste resultaat, die je eerder misschien nog niet zag. Om vertrouwen te krijgen in mogelijkheden! En om alle ruis die er in jezelf is, en die je met anderen ervaart, af te bouwen.

Tot dusver enkele bespiegelingen om aan te geven hoe belangrijk het is om CiEP toe te passen ten behoeve van een optimale gezondheid, die ik een ieder van jullie toewens!

Ga terug naar blogoverzicht

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok