U bevindt zich hier: Home » Blog » CiEP je vitaliteit

Lees blogs van Laura Rote
CiEP je vitaliteit

CiEP je vitaliteit

Wat hebben wij mensen met elkaar gemeen? Wij hebben allen een prachtig cadeau van Moeder Natuur gekregen: ons fysieke lichaam. Het is ons voertuig waarmee we op deze aardbol kunnen functioneren. Het is een kostbaar goed en het vergt onze bewuste aandacht en bewuste keuzes om het voor ons te laten werken. Als basis voor mogelijkheden, voor geluk en voldoening.

Aangezien ik zelf een ‘weeffout’ heb (ik ben geboren met een hartafwijking), heb ik van jongs af aan belangstelling gehad voor alles wat mijn gezondheid beïnvloedde en zou kunnen verbeteren. Ik besloot al vroeg om ‘me er niet onder te laten krijgen’, en alles te doen om zo vitaal mogelijk te blijven. Vandaar dat ik veel lees over dit thema. Zo las ik onlangs voor de tweede keer het boek Antikanker van David Servan-Schreiber, en dit keer bekeek ik het geheel in het licht van CiEP.

Wat bedoel ik hiermee?
Het boek geeft onder meer aan welke grote veranderingen de afgelopen eeuw hebben plaatsgevonden. De volgende vier aspecten hebben direct invloed op onze gezondheid, en dan helaas een ziekmakende:

• Voedsel, zoals: transvetten, een verschuiving van het aandeel omega-6 naar omega-3 vetzuren; de methode van fokken en houden van dieren; voedsel komt nu ook van ver en moet langer houdbaar zijn met alle gevolgen van dien; veel bewerkt voedsel en additieven.

• Leefmilieu: chemicaliën en giftige stoffen; straling.

• Beweging: minder beweging door zittende beroepen, langere reistijden, en ontwikkeling van tv en pc.

• Visie: de visie dat er altijd een pilletje is tegen een kwaal. Hoge cholesterol of hoofdpijn? Neem een pilletje! Ik denk dat wij het er met elkaar over eens zijn dat een goede gezondheid van groot belang is, maar vaak gaan we er automatisch van uit dat het een gegeven is. Totdat … we ziek worden.

Zorg voor je lichaam als je dierbaarste bezit
Tot die tijd bestaat het gevaar dat we ons lichaam onnadenkend behandelen als een vuilnisvat. Wel zorgen we bijvoorbeeld goed voor onze auto: we gooien immers geen diesel in een benzinemotor, noch cola, sigaretten of zuurtjes. De gedachte alleen al! Maar waarom behandelen we ons lichaam wel zo? We zijn ons vaak niet bewust van alle schadelijke dingen waarmee we ons lichaam belasten. We leven gewoonweg op onze automatische piloot. Hoeveel dagelijkse gewoontes hebben we wel niet?

Ga terug naar blogoverzicht

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok