U bevindt zich hier: Home » Blog » Leve(n) Lang Leren!

Lees blogs van Ciep Training & Coaching
Leve(n) Lang Leren!

Leve(n) Lang Leren!

Zou je eens met ons mee willen denken? Tot maart van dit jaar werd een luttele 3% van onze trainingen online gevolgd. COVID-19 zorgde voor een mega-trendbreuk naar 100% online, het maximum! Het kon niet anders, dus iedereen deed wat er wél kon.

Na de zomervakantie zal dit weer minder worden, dus hebben we een korte vragenlijst gemaakt om van jou te leren hoe leren en ontwikkelen er vanaf dit najaar uit gaat zien. Offline, online, met of zonder coaching; wat vind jij eigenlijk belangrijk aan een goede training, waar zou het over moeten gaan, welke leervorm vind jij het prettigst? We zijn benieuwd naar jouw inzichten.

 

 

Giant leap

Hadden we het eerder nog over de ‘leerreizen’ waar deelnemers aan trainingen aan deelnemen, nu er ineens een grote sprong voorwaarts naar werken en leren op afstand is gemaakt, kunnen we het landschap waarin we ons bevinden maar lastig duiden. Wat we weten is dat mensen en bedrijven zich zullen herbezinnen op hoe ze hun ontwikkeling willen vormgeven.

Nieuw normaal leren

We weten al niet eens zeker hoe nieuw normaal leven en werken eruit zal zien. Laat staan nieuw normaal leren. Aanwijzingen hebben we al wel: meer online shopping, meer elektronisch betalen, minder (ver) reizen, meer ‘social distancing’, meer aandacht voor gezondheid en vitaliteit, meer thuiswerk, meer online vergaderen, meer sturen op afstand, meer digitale samenwerkingsruimten. Opgeteld kan het niet anders of deze ontwikkelingen hebben gevolgen voor de manier waarop we leren.

Online retour

Wat we met grote zekerheid kunnen voorspellen is dat het percentage online trainingen weliswaar hoger zal blijven dan voor COVID-19, maar wel zal dalen. Hopelijk wordt er een gezonde mix gevonden tussen wat er in contact kan en mag en wat net zo goed of zelfs beter op afstand kan blijven. Voor teamtrainingen zal waarschijnlijk eerder weer worden uitgeweken naar een trainingszaal, al dan niet op een externe locatie. Het leren vindt immers vooral in de interactie plaats. Voor vaardigheidstrainingen en persoonlijke ontwikkeling ligt dit anders. Maar hoe? Dat is de vraag.

Zwarte zwanen

We weten niet wat we niet weten. We kennen vaak onze eigen beweegredenen om iets te willen niet eens, en alle persoonlijke voorkeuren samen vormen in dit geval een heel meer vol zwarte zwanen. In dit geval mét een eigen sleutel: door de vragen in deze vragenlijst te beantwoorden help je ons om ons trainingsaanbod af te stemmen op hoe jij in de nabije toekomst je trainingen wilt gaan volgen. Online, offline of zelf samengesteld in online modules en face-to-face groepsbijeenkomsten en persoonlijke coaching. Wij maken het graag precies zo dat jij er graag gebruik van maakt. Laat je ons weten hoe?

N.B. Doe ook mee als je zelf al een CiEP-training hebt gevolgd. Daar hebben anderen plezier van!

Ga terug naar blogoverzicht

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok