U bevindt zich hier: Home » Blog » Levensvreugde

Lees blogs van Brenda Filippo
Levensvreugde

Levensvreugde

Door: Brenda Filippo, CiEP-coach

Joie de vivre. Levensvreugde. De rode draad in de tragi-komische voorstelling Eindelijk alleen van Alex Klaasen (o.a. bekend als stylist Yari in Gooische Vrouwen en van allerlei typetjes in Kopspijkers). In een volle theaterzaal genieten mijn ouders, mijn partner Bart en ik van de mannen en vrouwen die Alex Klaasen met een vette knipoog portretteert.
Een paaldanseres, een lachexpert, een suïcidale smurf die opeens ontdekt dat hij wil leven, een hoogzwangere vrouw in gesprek met haar opstandige foetus. Alex Klaassen zet ze allemaal overtuigend neer. Ik lach, maar voel ergens ook een serieuze ondertoon. Want onder alle grappen en de verbluffende imitaties ligt ook de tragiek van het leven, zoals die van de zwerver die zijn geliefde mist of de steenrijke vrouw die haar behoeften dempt met (“want ik kan het toch makkelijk betalen”) winkelen.

Ik bewonder zijn vakmanschap en snelheid; hoe hij het ene na het andere personage tot leven wekt en daarin ook makkelijk schakelt. Het operaduet, waarbij hij zowel de mannen- als de vrouwenstem zingt, dwingt respect af.

“Elk resultaat is de uitkomst van hetgeen eraan vooraf gaat.” Als CiEP-coach rolt deze zin regelmatig uit mijn mond en hij schiet door me heen als ik mijn handen na afloop van de voorstelling rood klap. Wat heeft deze man hier veel werk in gestoken en met wat een resultaat: publiek dat aan zijn lippen hangt, meeleeft en lacht, een staande ovatie, bezoekers die in de foyer lachend en imiterend scènes nabespreken. Hilariteit alom!

Maar het resultaat van Alex Klaasen heeft voor mij een langduriger werking dan alleen een geslaagd avondje uit. Met het lied joie de vivre – waarmee hij zijn voorstelling begint en eindigt – toont Alex Klaasen zich op het podium als een ware levenskunstenaar.

“Grijp het leven bij zijn kraag en doe het hard, dat heeft ‘ie graag. Alleen dan voel je wat het is, joie de vivre”, zingt hij. Zijn onderliggende boodschap is indringend. Het gaat niet alleen om levensvreugde, maar ook om het lef om te leven. Durf jouw leven te leven! En dat is voor de meesten van ons al een kunst op zich…

Ga terug naar blogoverzicht

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok