U bevindt zich hier: Home » Blog » Prachtige bijwerking CiEP met structureel effect!

Lees blogs van Shane Orie
Prachtige bijwerking CiEP met structureel effect!

Prachtige bijwerking CiEP met structureel effect!

Deze bijdrage is geschreven door Joske Kluvers, Communicatieadviseur binnen de Omgevingsdienst Groningen. Een mooie illustratie van de werking van CiEP, op een manier die je in eerste instantie niet verwacht. Dit maakt me als CiEP coach blij en geeft me voldoening. Een open gesprek, kwetsbaarheid, actiegerichtheid, werkafspraken die werken, tijd voor ontspanning en de BV Ik, herstel van balans en in-team zijn. Mooi om daar een zaadje voor te hebben mogen planten!

Prachtige bijwerking CiEP-training met structureel effect!

Zo’n 15 collega’s genoten in de zomer van 2015 de eerste CiEP-cursus in onze organisatie. In één van de plenaire sessies kwam het gesprek op ‘de waan van de dag’ en de negatieve invloed van een te hoge werkdruk op ons gemoed. Hoe konden we de vicieuze cirkel doorbreken? Een aantal collega’s had ervaring met yoga en benoemde dat als een manier om anders om te gaan met negatieve invloeden van buiten af. Maar dat is weer individueel, of… Een paar telefoontjes en mailtjes verder bleek van niet! Nog geen 10 minuten rijden vanaf onze standplaats bleek een yogastudio te zijn. De yogadocent was bereid een les aan te bieden die aansloot op de gemiddelde werktijd. Zo was het ook voor collega’s die verder van het werk woonden een aantrekkelijke locatie. En toen ging het snel: de les was volledig gevuld met collega’s van de Omgevingsdienst, waarvan minstens de helft CiEP-ers. Inmiddels -een half jaar later- is de derde yogaserie begonnen. Naast hilarische taferelen (“snel-snel-snel, toe afsluiten, we moeten naar yoga!”), biedt de yoga aan het einde van de dinsdagen een geweldig rustpunt in de week. Yoga geeft ook een handvat voor het omgaan met spanning en werkdruk. Langzaam, maar structureel, privé en zakelijk! En… zonder veel met elkaar te praten ontstaat er snel teamgeest (er wordt voor en na de les veel gelachen!), we hebben contact over iets anders dan de inhoud van het werk. Iedereen betaalt z’n lessen gewoon zelf en we doen het in privé-tijd. En dat doen we maar wat graag, het is een prachtige bijwerking van de eerste CiEP-training in onze organisatie.

Ga terug naar blogoverzicht

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok